Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio oro antskrydžiai smogė taikiniams Sirijoje

Sirijos valstybinė žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad Izraelis surengė oro antskrydžius Sirijoje netoli vyriausybės kontroliuojamo Homso, o Izraelio kariuomenė vėliau informavo, kad atsakė į apšaudymą raketomis.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus antskrydžių Sirijos teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir Libano „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

„Izraelio priešas surengė oro antskrydžius iš šiaurės rytų nuo Beiruto, taikydamasis į kai kuriuos taškus netoli Homso“, kuris yra maždaug už 20 km nuo Libano, pranešė Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA, cituodama karinį šaltinį.

Po kelių valandų, sekmadienio rytą, Izraelio kariuomenė patvirtino, kad surengė antskrydžius. Ji teigė, kad jie buvo nukreipti į „priešlėktuvinę gynybą Sirijoje, reaguojant į priešlėktuvinės raketos paleidimą iš Sirijos į Izraelio teritoriją“.

Ji pridūrė, kad Izraelio lėktuvai taip pat smogė papildomiems taikiniams regione ir kad Sirijos priešlėktuvinė raketa sprogo ore, tačiau pranešimų apie sužeistuosius negauta.

SANA pranešė, kad Sirijos priešlėktuvinė gynyba perėmė kai kurias raketas ir kad buvo patirta materialinių nuostolių.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigė, kad teritorija, į kurią buvo taikytasi Homso šiaurės rytuose, buvo „Hezbollah“ tvirtovė, kurioje stovi Irano remiamai grupuotei priklausantys ginklų sandėliai.

Izraelis retai komentuoja savo smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui plėsti savo įtakos šioje šalyje.

Birželio 14 dieną Izraelis surengė oro antskrydžius netoli Damasko, per kuriuos, pasak SANA, buvo sužeistas karys.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR tuo metu teigė, kad smūgiai buvo nukreipti į ginklų sandėlius, priklausančius Iraną remiantiems kovotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas