Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą nukovė palestinietį, kitur Vakarų Krante sužeisti 4 žmonės

Per Izraelio saugumo pajėgų reidą šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje antradienį įvyko susišaudymas su kovotojais, per kurį žuvo jaunas palestinietis, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos pareigūnai.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Kitur okupuotoje teritorijoje Izraelio medikai sakė, kad užpuolikas pradėjo šaudyti ir sužeidė mažiausiai keturis žmones.

Izraelio kariškiai įsiveržė į tankiai apgyvendintą Balatos pabėgėlių stovyklą netoli Nabluso ir apsupo betoninį gyvenamąjį namą, sakė palestiniečių gyventojai. Palestiniečių kovotojai atidengė ugnį ir mėtė į karius sprogstamuosius užtaisus bei akmenis. Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo devyniolikmetis Farisas al Hashashas.

Po dviejų valandų Izraelio saugumo pajėgos pasitraukė iš Balatos nieko nesulaikiusios.

Kai Izraelio kariniai džipai ir buldozeriai pajudėjo iš vietos, gyventojai spontaniškai pradėjo švęsti. Ieškomas palestiniečių kovotojas Issamas al Salajas, numanomas reido taikinys, skandavo „Dievas yra didis!“ ir džiūgavo, kad Izraelio kariuomenei nepavyko jo suimti.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad pabėgėlių stovykloje konfiskavo sprogstamuosius įtaisus ir savadarbį ginklą. Kariuomenė nurodė, kad ji apšaudė iš įvykio vietos bėgantį šaulį, taip pat palestiniečius, svaidžiusius į karius sprogstamuosius užtaisus ir akmenis. Ji pridūrė, kad per reidą buvo sužeisti du nepilnamečiai palestiniečiai, kurių aplinkybės tiriamos.

Taip pat Vakarų Kranto šiaurėje, į pietvakarius nuo Džanino, per išpuolį, kurio metu buvo šaudoma į izraeliečių automobilį, vidutiniškai sužeisti mažiausiai keturi žmonės, pranešė Izraelio gelbėjimo tarnyba. Užpuolikas pabėgo automobiliu viršydamas greitį. Aplink palestiniečių Jabado miestą įvyko bėglio gaudynės, rodo vaizdo įrašai.

Izraelio kariuomenė iš karto nepasakė, kiek buvo išpuolio aukų. Izraelio medikai teigė, kad visus keturis asmenis, kurie buvo visiškai sąmoningi, nugabeno į ligoninę. Vienas iš jų buvo 33 metų vyras, pridūrė medikai. Palestiniečių kovotojų grupuotė iš karto neprisiėmė atsakomybės.

Antradienį įvykę incidentai buvo naujausi iš smurto bangos, kuri jau daugiau nei metus krečia okupuotą Vakarų Krantą ir Rytų Jeruzalę. Nuo 2023 metų pradžios Izraelio ugnis šiose teritorijose nužudė mažiausiai 119 palestiniečių, skelbia „The Associated Press“. Beveik pusė aukų buvo susiję su kovotojų grupuotėmis, nors Izraelio kariuomenė teigia, kad šis skaičius yra daug didesnis. Per tą laiką per palestiniečių išpuolius prieš izraeliečius Izraelyje ir Vakarų Krante žuvo 21 žmogus.

Nuo 1967 metų Šešių dienų karo Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą, taip pat Rytų Jeruzalę ir Gazą. Palestiniečiai siekia, kad šiose teritorijose būtų įkurta jų nepriklausoma valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas