Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos Vakarų krante nukovė 3 palestiniečius, teigia palestiniečių ministerija

Izraelio pajėgos okupuotame Vakarų krante sekmadienį nukovė tris palestiniečius, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas Gazos Ruože, Vakarų Krante žuvo daugiau kaip 110 palestiniečių ir vienas izraelietis.

Ministerija pranešė, kad auštant Izraelio pajėgos nušovė tris 29–31 metų amžiaus žmones; incidentai įvyko Beit Rimoje, į šiaurės vakarus nuo Ramalos, Askaro pabėgėlių stovykloje šiauriniame Nabluso mieste ir šiauriau esančiame Tubaso mieste.

Daugiau informacijos ministerija nepateikė.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu pranešė, kad griaunant kovotojo namą Askare į pajėgas buvo mesti sprogstamieji užtaisai ir įvyko susišaudymas su, jos teigimu, teroristais.

Teigiama, kad per kovotojų sulaikymus Dženine ir netoliese esančiose vietovėse įtariamieji svaidė į pajėgas sprogstamuosius užtaisus, taip pat įvyko susišaudymas.

Vykdant „antiteroristinę veiklą Beit Rimos mieste, teroristai į pajėgas mėtė Molotovo kokteilius ir sprogstamuosius užtaisus, į kuriuos buvo atsakyta kovine ugnimi“, nurodoma kariuomenės pranešime.

Izraelis okupavo Vakarų Krantą per 1967 metų arabų ir Izraelio karą ir jo pajėgos reguliariai rengia reidus prieš ten įsikūrusius palestiniečių kovotojus.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ iš Gazos Ruožo įsiveržė į Izraelį, Vakarų krante sulaikyta daugiau kaip 1 030 ieškomų įtariamųjų, iš kurių 700 susiję su šia palestiniečių kovotojų grupuote, teigė kariuomenė.

Pastaraisiais mėnesiais taip pat padaugėjo smurto atvejų tarp Izraelio naujakurių ir palestiniečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas