Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio rezervistai klausia, kodėl B.Netanyahu sūnus Majamyje

Izraelio rezervistai kritikuoja Benjamino Netanyahu sūnų Yairą už tai, kad jis liko Majamyje, užuot prisijungęs prie kovos su „Hamas“.
Yairas Netanyahu
Yairas Netanyahu / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

32-ejų metų Yairas gyvena Floridoje (JAV), kur persikėlė šių metų pradžioje, kai Izraelyje jam buvo iškelta byla dėl šmeižto, susijusio su socialinėje žiniasklaidoje paskelbtais pranešimais prieš vieną politinį aktyvistą.

Po kruvino spalio 7 d. „Hamas“ kovotojų iš Gazos Ruožo surengto išpuolio prieš Izraelį Izraelyje buvo pašaukta apie 360 000 rezervistų.

Ministras pirmininkas B.Netanyahu Izraelyje sulaukė aršios kritikos dėl šokiruojančio netikėto išpuolio, per kurį žuvo daugiau kaip 1 400 civilių ir karių, o dar šimtai buvo paimti įkaitais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Netanyahu ir jo sūnus Yairas Netanyahu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benjaminas Netanyahu ir jo sūnus Yairas Netanyahu

Dabar į karą pašaukti rezervistai kritikuoja jo sūnų už tai, kad jis negrįžo namo kovoti ir rengtis numatomam būsimam antžeminiam puolimui prieš palestiniečių anklavą.

„Yairas mėgaujasi gyvenimu Majamio paplūdimyje, o aš esu priešakinėse linijose“, – Londono laikraščiui „The Times“ sakė vienas Izraelio šiaurinio fronto rezervistas.

„Tai mes paliekame savo darbą, šeimas, vaikus, kad apsaugotume savo šeimas ir šalį, o ne žmonės, kurie yra atsakingi už šią situaciją. Mūsų broliai, mūsų tėvai, sūnūs – visi vyksta į fronto liniją, bet Yairo vis dar nėra. Tai nepadeda kurti pasitikėjimo šalies vadovybe“, – sakė jis.

Izraelio ginkluotosiose pajėgose yra daug rezervistų, kurie yra atlikę nacionalinę tarnybą ir gali būti pašaukti iki 40 metų amžiaus.

Dauguma jų gyvena Izraelyje, tačiau kai kurie į tarnybą atvyksta iš viso pasaulio šalių.

„Atskridau iš JAV, kur turiu darbą, gyvenimą, šeimą, – laikraščiui sakė kitas rezervistas. – Jokiu būdu negaliu likti ten ir palikti savo šalies, savo žmonių šiuo kritiniu metu. Kur yra premjero sūnus? Kodėl jo nėra Izraelyje? Tai labiausiai mus, izraeliečius, vienijantis momentas per visą naujausią mūsų istoriją, ir kiekvienas iš mūsų dabar turėtų būti čia, įskaitant premjero sūnų.“

Spalio 17 d. Yairas Netanyahu kartu su nevyriausybine organizacija „Yedidim USA“ Fort Loderdeilyje, Floridoje, padėjo rūšiuoti paaukotus daiktus, skirtus Izraelio ir „Hamas“ kare nukentėjusiems Izraelio kariams ir Izraelio šeimoms.

VIDEO: Izraelio tankai įvažiavo į Gazos Ruožą: surengtas tikslinis reidas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas