Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio smūgis pataikė į Sirijos saugumo elito centrą

Izraelio raketų smūgis, nukreiptas į Irano ir galingos Libano „Hezbollah“ grupuotės taikinius, naktį iš šeštadienio į sekmadienį Sirijos sostinėje Damaske pražudė 15 žmonių bei sugriovė pastatą rajone, kuriame įsikūrusi didžioji dalis Sirijos saugumo aparato, pranešė karo stebėtojas.
Izraelio smūgis pataikė į Sirijos saugumo elito centrą
Izraelio smūgis pataikė į Sirijos saugumo elito centrą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sirija Damaskas

Žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ teigė, kad per šį smūgį, suduotą netoli Irano kultūros centro, žuvo 15 žmonių, įskaitant civilius.

„Izraelio raketos buvo nukreiptos į objektus, įskaitant Irano nereguliariąsias karines pajėgas ir Libano „Hezbollah“, – priduriama pranešime.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus oro smūgių prieš savo kaimynę, daugiausia taikydamasis į šalies kariuomenės, Irano pajėgų ir Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ – Damasko režimo sąjungininkų – pozicijas.

Tačiau žydų valstybė retai smūgiuoja sostinės gyvenamiesiems rajonams.

Sekmadienį smūgis buvo smogtas Kafr Suse, kur įsikūrę aukšto rango pareigūnai, saugumo agentūros ir žvalgybos būstinės.

„0 val. 22 min. vietos [šeštadienį 23 val. 22 min. Lietuvos] laiku Izraelio priešas įvykdė oro agresiją iš okupuotų Golano aukštumų, taikydamasis į kelis Damasko ir jo apylinkių rajonus, įskaitant gyvenamuosius kvartalus“, – sakoma Sirijos gynybos ministerijos pareiškime.

Preliminariais duomenimis, per smūgį žuvo penki žmonės, tarp jų karys, ir buvo sužeista 15 civilių, kai kurių būklė kritinė.

Izraelio kariuomenė retai komentuoja savo smūgius Sirijai, tačiau nuolat tvirtina, kad neleis Iranui išplėsti savo įtakos iki Izraelio sienų.

Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas gauna karinę paramą iš Teherano ir su juo susijusių ginkluotų šiitų grupuočių, įskaitant „Hezbollah“, kurios yra paskelbtos Izraelio priešėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito