Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:20 /20:00

Izraelis: „Mossad“ vadovas sekmadienį vyks į Dohą derėtis dėl paliaubų Gazos Ruože

Izraelio žvalgybos tarnybos „Mossad“ vadovas Davidas Barnea (Davidas Barnėja) sekmadienį vyks į Dohą derėtis dėl Izraelio ir islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ paliaubų Gazos Ruože bei įkaitų išlaisvinimo, ketvirtadienį pranešė Izraelio ministro pirmininko biuras.
Izraelio žvalgybos tarnybos „Mossad“ vadovas Davidas Barnea / GIL COHEN-MAGEN / AFP
Izraelio žvalgybos tarnybos „Mossad“ vadovas Davidas Barnea / GIL COHEN-MAGEN / AFP

„Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahu) nurodymu „Mossad“ vadovas Davidas Barnea sekmadienį išvyks į Dohą susitikti su Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktoriumi Williamu Burnsu (Viljamu Bernsu) ir Kataro ministru pirmininku“, – sakoma pareiškime.

Jie „aptars įvairias galimybes atnaujinti derybas dėl „Hamas“ pagrobtų įkaitų išlaisvinimo, atsižvelgiant į naujausius įvykius“, priduriama jame. 

Po to, kai ketvirtadienį buvo paskelbta apie naujas derybas dėl paliaubų, izraeliečių aktyvistų grupė „Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumas“ paragino Izraelio premjerą ir „Hamas“ susitarti dėl įkaitų išlaisvinimo.

„Reikalaujame, kad Izraelio ministras pirmininkas suteiktų derybų grupei visus įgaliojimus užtikrinti šį susitarimą .Laikas įkaitams bėga, – nurodė aktyvistų grupė. – Raginame pasaulio lyderius daryti kuo didesnį spaudimą „Hamas“, kad ši priimtų šį susitarimą ir užbaigtų humanitarinę katastrofą, kuri jau pareikalavo pernelyg daug nekaltų žmonių gyvybių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento