Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis paskyrė naują žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovą

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pirmadienį paskelbė, kad naujasis žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovas bus Davidas Barnea.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.

56 metų D.Barnea užėmė žydų valstybės apsaugai nuo išorės grėsmių, ypač nesutaikomo priešininko Irano, svarbų postą. Anksčiau jis tarnavo elitiniame komandosų junginyje „Sayeret Matkal“, o į „Mossad“ atėjo 1996 metais.

Nuo 2019-ųjų D.Barnea buvo „Mossad“ vadovo pavaduotojas, nurodė B.Netanyahu biuras.

Per paskyrimo ceremoniją B.Netanyahu užsiminė, kokių žingsnių Izraelis galėtų imtis, kad neleistų Iranui įsigyti branduolinių ginklų.

Galingosios pasaulio valstybės nuo balandžio pradžios Vienoje bando susitarti dėl Vašingtono sugrįžimo į 2015 metų daugiašalį susitarimą su Iranu dėl jo branduolinės programos.

Tuometinio prezidento Donaldo Trumpo vadovaujamos JAV iš šio susitarimo vienašališkai pasitraukė 2018-aisiais. Reaguodamas į JAV pasitraukimą ir sankcijų Iranui sugrąžinimą, Teheranas intensyvino savo branduolinę veiklą.

Izraelis nepritaria šiam susitarimui.

„Galėtų susiklostyti situacija, kai mūsų svarbiausiam tikslui – užtikrinti, kad ajatolos nenutrauktų tūkstančius metų trunkančio žydų tautos egzistavimo – turėsime priimti drąsius ir nepriklausomus sprendimus“, – sakė B.Netanyahu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas