Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis planuoja pastatyti dar 2,5 tūkst. būstų Vakarų Kranto nausėdijose

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas ketvirtadienį pareiškė, kad prašys planavimo komiteto pritarimo pustrečio tūkstančio naujų namų statyboms 30-yje okupuoto Vakarų Kranto gyvenviečių.
Avigdoras Liebermanas
Avigdoras Liebermanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pustrečio tūkstančio naujų būstų, kuriuos kitą savaitę patvirtinsime planavimo komitete, bus pradėti statyti iš karto, 2018 metais“, – sakoma A.Liebermano pareiškime. Jame nurodoma, kad ministras taip pat sieks komiteto pritarimo dar 1,4 tūkst. būstų, kurie būtų statomi vėliau.

„Įsipareigojome skatinti statybas Judėjoje ir Samarijoje, ir tesime savo pažadą“, – sakė A.Liebermanas, pavartodamas biblinius Vakarų Kranto pavadinimus.

„Artimiausiais mėnesiais patvirtinimui pateiksime dar tūkstančius būstų“, – pridūrė jis.

Izraeliečių gyvenvietės Vakarų Krante pagal tarptautinę teisę yra laikomos neteisėtomis; joms kategoriškai nepritaria palestiniečiai.

Antradienį kreipdamasi į Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą (TBT) palestiniečių Užsienio reikalų ministerija izraeliečių gyvenvietes pavadino „pačia didžiausia grėsme palestiniečių gyvenimui ir pragyvenimui“.

Nors Izraelis tikėtųsi išsaugoti tam tikras gyvenvietes pagal bet kokį susitarimą dėl taikos ir dviejų valstybių, tarptautinis konsensusas ilgą laiką yra tas, kad dėl jų statuso turi būti deramasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus