Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis praneša prieš spalio 7-osios metines prie sienos dislokuojantis daugiau karių

Prieš pirmadienį minimas precedento neturinčio spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio, kuris sukėlė karą Gazos Ruože, metines Izraelis savaitgalį praneša apie padidintą parengtį.
Izraelis praneša prieš spalio 7-osios metines prie sienos dislokuojantis daugiau karių / Amir Cohen / REUTERS
Izraelis praneša prieš spalio 7-osios metines prie sienos dislokuojantis daugiau karių / Amir Cohen / REUTERS

Izraelio kariuomenė sekmadienį nurodė, kad prieš metines dislokavo daugiau karių pietinėms bendruomenėms ir su Gazos Ruožu besiribojančioms teritorijoms ginti.

Praėjus metams Izraelio karas Gazos Ruože prieš islamistų grupuotę „Hamas“ tęsiasi, nors vis daugiau dėmesio izraeliečių pajėgos skiria Libanui ir „Hezbollah“, Irano remiamai „Hamas“ sąjungininkei Libane. Be to, Izraelis žada atkeršyti ir už Irano raketų ataką.

„IDF (kariuomenės) Gazos divizija buvo sustiprinta keliais būriais, o jos pajėgos dislokuotos bendruomenėms ir pasienio zonai ginti, – sakoma kariuomenės pranešime. – Kariai yra visiškai pasirengę ginti regioną koordinuojant veiksmus su vietos saugumo pajėgomis.“

Kariuomenė teigė, kad Gazos Ruože trys divizijos veikia stengdamosi „išardyti teroristų infrastruktūrą ir susilpninti „Hamas“ pajėgumus“.

„Pietinė vadavietė išlieka padidinto budrumo ir parengties būsimoms dienoms“, – cituojamas Izraelio karinių operacijų Gazos Ruože vadovas generolas majoras Yaronas Finkelmanas (Jaronas Finkelmanas).

Šeštadienį kariuomenės atstovas spaudai kontradmirolas Danielis Hagari (Danielis Hagaris) per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sakė: „Šią savaitę minėsime karo ir spalio 7-osios metines. Laukdami šios dienos esame pasirengę sutelkti didesnes pajėgas. Jie bandys vykdyti išpuolius namų fronte.“

Anksčiau sekmadienį kariuomenė pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną centrinėje Gazos Ruožo dalyje, kur „Hamas“ bando atkurti savo operatyvinius pajėgumus.

Praėjusių metų spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai prasiveržė per sieną iš Gazos Ruožo į Izraelį ir surengė daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį Izraelio istorijoje.

Patvirtinta, kad per tą ataką žuvo 1 205 izraeliečiai, dauguma jų – civiliai, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis, į kuriuos įtraukti ir nelaisvėje nužudyti įkaitai.

Kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 97 vis dar laikomi nelaisvėje Gazos Ruože, įskaitant 33, Izraelio kariuomenės teigimu, žuvusius.

Anot „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, per nesiliaujantį Izraelio puolimą Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 41 870 žmonių, dauguma jų – civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas