Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis smogė Sirijos kariuomenės taikiniams po neramumų pasienyje

Izraelio kariuomenės sraigtasparniai penktadienį smogė kariniams taikiniams Sirijos pietinėje dalyje, atsakydami į šaudymą žydų valstybės link iš tos teritorijos.
Golano aukštumos
Golano aukštumos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atakos sraigtasparniai smogė kariniams taikiniams pietų Sirijoje, priklausančius Sirijos ginkluotosioms pajėgoms (SGP). Buvo atakuota virtinė taikinių, įskaitant SGP stebėjimo postus ir žvalgybos duomenų rinkimo sistemas SAF bazėse“, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, kad Izraelio raketoms smogus trims taikiniams du žmonės buvo „lengvai sužeisti“, taip pat įsiplieskė miškų gaisrų.

Izraelis nurodė, kad šie smūgiai buvo atsakas į „šaudmenis... paleistus iš Sirijos“ link Golano Aukštumų, Izraelio okupuotų per 1967 metų Šešių dienų karą.

Anksčiau žydų valstybė nurodė, kad „sprogimai“ pasienyje apgadino vieną transporto priemone ir civilį pastatą Izraelio kontroliuojamoje teritorijoje.

Izraelis Sirijos pajėgų dėl šio apšaudymo tiesiogiai neapkaltino, bet pažymėjo, kad atsakomybė už incidentą tenka Damasko vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas