Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis teigia nukovęs pusę „Hamas“ batalionų vadų

Izraelis pranešė, kad nukovė maždaug pusę „Hamas“ vidutinio lygio vadų Gazoje ir tęsia spaudimą numanomai grupuotės lyderio slėptuvei, taikydamas apgalvotą strategiją, kuria siekiama sutrikdyti kovotojų gebėjimą kovoti anklave.
Izraelio pajėgos užėmė „Hamas“ vadovybės pastatus Gazos mieste
Izraelio pajėgos / IDF

Izraeliui iki šiol nepavyko nukauti grupuotės vadovų – „Hamas“ lyderio Gazoje Yahyos Sinwaro ir grupuotės ginkluotojo sparno vadovo Mohammedo Deifo. Tačiau dabar kovos vyksta aplink Chan Junisą, vieną iš „Hamas“ tvirtovių pietinėje Gazos dalyje, kur, Izraelio kariškių teigimu, gali būti pasislėpęs Y.Sinwaras ir kiti, skelbia „The Wall Street Journal“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu trečiadienį pranešė, kad jo kariai apsupo Y.Sinwaro namus Chan Junise. Šis žingsnis iš esmės laikomas simboliniu. Izraelio kariuomenė vertina, ar „Hamas“ kovotojas nesislepia po žeme esančiame grupuotės tunelių tinkle. „Tačiau tai įrodo, kad mūsų pajėgos gali pasiekti bet kurią Gazos Ruožo vietą“, – sakė B.Netanyahu.

Slaptos „Hamas“ ginkluotosios grupuotės „Izz ad-Din al-Qassam Brigades“ struktūra nėra plačiai žinoma. Tačiau Izraelis mano, kad ji turi maždaug 24 batalionus, kurių kiekviename yra 1 000 ar daugiau kovotojų. Izraelio kariuomenė, trečiadienį įsitraukusi į intensyvias kovas Gazos šiaurėje ir pietuose, teigė, kad gerokai susilpnino bent 10 iš jų, nukovusi vidutinio lygio vadus.

Vėlų antradienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad nukovė tunelyje šiaurinėje Gazos dalyje pasislėpusius aukšto rango vadus ir taip sužlugdė grupuotės galimybes vadovauti operacijoms šioje ruožo dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas