Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis turi istorinę pareigą pašalinti Irano grėsmę – saugumo ministras

Izraelio kraštutinių dešiniųjų pažiūrų nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben Gviras palankiai įvertino šeštadienį suduotus smūgius kariniams taikiniams Irane, tačiau teigė, kad Izraelis tebeturi „istorinė pareigą“ pašalinti Teherano keliamą grėsmę.
TOMER APPELBAUN / REUTERS
TOMER APPELBAUN / REUTERS
Temos: 2 Iranas Izraelis

„Ataka prieš Iraną yra svarbi kaip pradinis smūgis siekiant pakenkti Irano strateginiams objektams“, – parašė I. Ben Gviras svetainėje „X“ ir pridūrė: „Turime istorinę pareigą pašalinti Irano keliamą grėsmę sunaikinti Izraelį.“

Buvęs Izraelio karo kabineto narys Benny Gantzas (Benis Gancas) taip pat palankiai įvertino smūgius.

„Tai žymi naują mūsų karo su Irano režimu etapą, kuriame padaryta didelė žala atsakant į jų nesėkmingus bandymus pakenkti Izraeliui, taip pat – ir tai yra svarbu – parengtas pagrindas būsimoms operacijoms“, – pareiškime pažymėjo B. Gantzas.

Anot jo, šie smūgiai Iranui yra „tik dalelė žalos, kurią Izraelis gali padaryti režimui, jei šis nuspręstų tęsti agresiją“.

Izraelio kariuomenė šeštadienį paskelbė, kad atsakydama į anksčiau šį mėnesį į žydų valstybę paleistą raketų salvę, surengė antskrydžius prieš Iraną ir smogė jo kariniams objektams. 

Kelias valandas trukusi Izraelio ataka baigėsi prieš pat saulėtekį. 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos smūgių taikiniais tapo Teherano raketų gamybos įrenginiai, raketų kompleksai ir kitos sistemos keliuose Irano regionuose.

Ji taip pat pridūrė, kad atakavo Teherano raketų „žemė-oras“ paleidimo aikšteles ir „papildomus Irano oro pajėgumus“.

Šiais metais Iranas surengė du didelius išpuolius prieš Izraelį. Pirmąjį – balandį, po smūgio iraniečių konsulatui Damaske, dėl kurio Teheranas apkaltino žydų valstybę.

Spalio pradžioje Iranas antrą kartą šiais metais apšaudė raketomis Izraelį, teigdamas, kad tai buvo atsakas į jo remiamų grupuočių Artimuosiuose Rytuose lyderių nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai