Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis žada paleisti du jordaniečius, Jordanija sugrąžina ambasadorių

Izraelis pirmadienį paskelbė, kad paleis du sulaikytus jordaniečius ir kad dėl to į šalį sugrįš atšauktas Jordanijos ambasadorius, taip užbaigiant diplomatinį šalių ginčą.
Izraelio vėliava
Izraelio vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Jordanijos užsienio reikalų ministras Aymanas Safadi socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienį parašė, kad minimi jordaniečiai – 24 metų Hiba al Labdi ir 28 metų Abdelrahmanas Merhi – iki savaitės pabaigos grįš namo.

Izraelis nekomentavo jų sulaikymo priežasčių, bet šalies žiniasklaida pranešė, kad jie įtariami nusikaltimais, susijusiais su saugumu.

Jordanijos žiniasklaida pranešė, kad šie jordaniečiai nuvyko į Izraelio okupuotą Vakarų Krantą dalyvauti atskirose giminaičių vestuvėse.

Jordanija ragino juos paleisti ir praėjusią savaitę atšaukė savo ambasadorių Izraelyje.

„Pasiekus susitarimą tarp šalių dėl atsakomybės už du Izraelyje areštuotus jordaniečius perdavimo Jordanijos saugumo pajėgoms, Jordanija artimiausiomis dienomis sugrąžins savo ambasadorių į Izraelį“, – sakoma Izraelio premjero Benjamino Netanyahu biuro pranešime.

Jordanijos užsienio reikalų ministras sakė, kad jo šalis stebėjo sulaikytų jordaniečių atvejį „nuo pradžių, vadovaudamasi tiesioginiais karaliaus Abdullah II nurodymais“.

„Izraelis šiandien pažadėjo iki savaitės pabaigos perduoti karalystei Jordanijos piliečius Hibą al Labdi ir Abdelrahmaną Merhi... Pradėtas pasirengimas jų sugrįžimui“, – tviteryje rašė A. Safadi.

Pasak Amano, H.al Labdi ir A.Merhi buvo areštuoti atitinkamai rugpjūtį ir rugsėjį prie Karaliaus Husseino tilto – perėjos tarp Jordanijos ir Vakarų Kranto.

Jordanijos žiniasklaida skelbė, kad moteris protestuodama maždaug mėnesį badavo ir dėl to nukentėjo jos sveikata, o vyras serga vėžiu.

Izraelio kalėjimų administracija pirmadienį paskelbė, kad H.al Labdi nutraukė bado streiką.

Izraelio vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ atsisakė naujienų agentūrai AFP pakomentuoti plačiau.

Jordanija yra viena iš vos dviejų arabų valstybių, pasirašiusių taikos sutartį su Izraeliu. Kita tokia valstybė yra Egiptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas