Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelyje – didžiausias per parą fiksuotas naujų COVID-19 atvejų skaičius

Izraelyje per praėjusią parą registruota beveik 1,5 tūkst. naujų infekcijos COVID-19 atvejų – nuo protrūkio pradžios tai didžiausias skaičius per parą nustatytų užsikrėtimo koronaviruso atvejų šalyje, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Koronaviruso mėginio paėmimas Izraelyje
Koronaviruso mėginio paėmimas Izraelyje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Iš pradžių Izraelis buvo giriamas už sėkmingą kovą su koronaviruso plitimu, tačiau nuo gegužės, kai šalis padėjo švelninti varžomąsias priemones, naujų susirgimų vėl pagausėjo.

Ketvirtadienio vakarą ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu per spaudos konferenciją pripažino, kad sprendimas leisti vėl atsiverti verslui, įskaitant barus ir renginių vietas, galėjo būti „per greitas“.

„Aš prisiimu atsakomybę už jį“, – sakė jis žurnalistams.

Nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio vidurnakčio Izraelio sveikatos apsaugos ministerija registravo 1464 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Tai didžiausias per parą nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius nuo vasario 21 dienos, kai Izraelyje buvo patvirtintas pirmas COVID-19 atvejis.

Iki šiol beveik devynis milijonus gyventojų turinčioje šalyje registruota daugiau nei 35 500 užsikrėtusiųjų ir 350 mirčių.

Šalyje vėl sugrąžinti įvairūs suvaržymai, uždarytos žmonių susibūrimo vietos, naktiniai klubai, barai, sporto klubai ir baseinai.

Taip pat vėl ribojamas lankytojų skaičius restoranuose ir maldos namuose.

Tuose miestuose ir atskiruose miestų rajonuose, kurie laikomi viruso židiniais, įvesti dar griežtesni suvaržymai.

Šią savaitę atsistatydino Izraelio visuomenės sveikatos tarnybų vadovė Siegal Sadetzki, apkaltinusi savo vadovybę ignoravus jos rekomendacijas ir blogai vadovavus atsakui į koronaviruso epidemiją.

„Nepaisant nuolatinių perspėjimų įvairiuose forumuose, mes su nusivylimu stebime, kaip mūsų galimybės [suvaldyti virusą] senka“, – parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“, skelbdama apie savo atsistatydinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas