Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelyje ir toliau intensyvėjant COVID-19 protrūkiui, griežtinamas karantinas

Izraelis ketvirtadienį sugriežtino esamas kovos su koronavirusu priemones, prieš beveik savaitę paskelbtam antram visuotiniam karantinui nepadėjus sulėtinti šalį apėmusio greičiausiai pasaulyje intensyvėjančio COVID-19 protrūkio.
Izraelyje dar labiau griežtinamas karantinas
Izraelyje dar labiau griežtinamas karantinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl naujų suvaržymų nebeveiks dauguma įmonių, teks užsidaryti turgums, o pamaldos ir demonstracijos bus dar labiau ribojamos.

„Pastarąsias dvi dienas iš ekspertų girdėjome, kad jei nesiimsime neatidėliotinų ir griežtų priemonių, pasieksime bedugnę“, – vėlai trečiadienį pareiškė premjeras Benjaminas Netanyahu, prasidėjus ministrų kabineto posėdžiui, per kurį buvo svarstomos naujos priemonės.

Vėliausią sprendimą vyriausybė priėmė, šaliai ruošiantis įžengti į praėjusį penktadienį įvesto trijų savaičių trukmės karantino antrą savaitę. Jo metu buvo uždarytos mokyklos, o darbas ir pramogos šalyje buvo apribotos.

Pagal naujas priemones, kurias parlamentas ketina patvirtinti vėliau ketvirtadienį, sinagogoms bus galima priimti tikinčiuosius tik per sekmadienį prasidėsiančią žydų religinę šventę Jom Kipurą.

Kitu metu bus leidžiama rengti pamaldas tik dalyvaujant ne daugiau kaip 20 žmonių. Tokie patys suvaržymai taikomi ir demonstracijoms.

„Norėdami išgelbėti Izraelio piliečių gyvybes, turime dviem savaitėms įvesti visišką karantiną“, – pareiškė B.Netanyahu.

„Jis reikalingas ir ekonomikai. Tie, kas mano, kad galime dirbti siautėjant pandemijai, augant mirčių ir susirgimų skaičiams, nesulaukdami jokios įtakos ekonomikai, klysta“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.

Sprendimas, ar uždaryti netoli Tel Avivo esantį Ben Guriono tarptautinį oro uostą, bus priimtas vėliau ketvirtadienį, pranešė ministrų kabinetas.

Remiantis naujienų agentūros AFP pastarųjų dviejų savaičių sukauptais duomenimis, Izraelis šiuo metu pirmauja pasaulyje pagal infekcijos plitimo greitį, pagal gyventojų proporcinę išraišką.

Iš 9 mln. šalies gyventojų COVID-19 patvirtinta daugiau nei 200 tūkst., o 1 335 žmonės mirė.

Izraelio sveikatos ministerija trečiadienį užregistravo 6 808 naujus užsikrėtimo atvejus, išaiškintus atlikus 54 364 testus.

B.Netanyahu griežtai kritikuojamas politinės opozicijos, manančios, jog taisyklės iš tikrųjų griežtinamos, siekiant nutraukti kelias savaites besitęsiančius protestus šalia premjero rezidencijos Jeruzalėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas