Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje po palestiniečių kaimo užpuolimo ir žmogaus žūties sulaikyti du naujakuriai

Izraelio policija šeštadienį paskelbė sulaikiusi du žydų naujakurius dėl įsiveržimo į palestiniečių kaimą Vakarų Krante, kur buvo nužudytas vienas palestinietis.
Izraelio pareigūnai prie Al Aksos mečetės
Izraelio pareigūnai prie Al Aksos mečetės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Ginkluoti naujakuriai penktadienį vakare įžengė į Burkos kaimą, esantį į rytus nuo Ramalos miesto, ir nušovė 19-metį Qusai Mataną, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio žiniasklaida skelbė, kad vienas iš sulaikytų naujakurių dirbo vieno kraštutinių dešiniųjų partijos „Otzma Yehudit“ parlamentaro padėjėju. „Otzma Yehudit“, kuriai priklauso griežta pozicija prieš palestiniečius garsėjanris nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras, yra Izraelio premjero Benjamino Netanyahu ultranacionalistų ir ultraortodoksų partijų koalicijos partnerė.

Policija nurodė, kad du naujakuriai buvo sulaikyti po penkių asmenų iškvietimo apklausai. Antrasis sulaikytasis buvo hospitalizuotas dėl penktadienio vakarą patirtų sužeidimų. Policija nepateikė detalių dėl to, kuo kaltinami sulaikyti asmenys.

Kariuomenė pranešė, kad žydų naujakuriai nuvyko į tą rajoną ganyti avių, bet kilo izraeliečių ir Burkos kaimo palestiniečių susirėmimai. Ir vieni, ir kiti svaidė akmenis, izraeliečiai ėmė šaudyti į palestiniečius, sakoma pranešime. Žuvo Q.Matanas, o keturis palestiniečius ir kelis izraeliečius sužeidė akmenys.

Kaimas buvo uždarytas, aplink jį dislokuota daugiau Izraelio karių.

Palestiniečių pareigūnai sakė, kad naujakuriai Burkos kaime taip pat sudegino du automobilius, ir paragino nubausti kaltininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas