Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje teisiamas prancūzas, kaltinamas ginklų gabenimu į Vakarų Krantą

Prancūzijos konsulato darbuotojas, kaltinamas dešimčių šaunamųjų ginklų pervežimu tarnybiniu automobiliu iš Gazos Ruožo į Vakarų Krantą, pirmadienį stojo prieš Izraelio teismą.
Romainas Franckas (veidą užsidengęs striuke)
Romainas Franckas (veidą užsidengęs striuke) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24 metų Prancūzijos pilietis Romainas Franckas drauge su keliais palestiniečiais yra kaltinamas priklausymu ginklų gabenimo tinklui.

Izraelio pietuose esančios Beer Ševos miesto teisme jis pasirodė vilkėdamas pilkus trikotažinius marškinėlius. Teismo posėdyje taip pat dalyvavo jo tėvai ir Prancūzijos ambasados atstovas.

R.Francko advokatui paprašius daugiau laiko argumentams parengti ir į prancūzų kalbą oficialiai išversti kaltinamąjį aktą, teisėjas paskelbė pertrauką iki rugsėjo 16 dienos.

Įtariama, kad R.Franckas pasinaudodamas švelnesniais konsulinių automobilių saugumo patikrinimais vežė ginklus iš Gazos Ruožo į Izraelio okupuotą Vakarų Krantą.

Izraelio pareigūnai pabrėžė, kad jis veikė pats, be konsulato žinios, ir pridūrė, kad diplomatiniai santykiai su Prancūzija nebuvo paveikti.

Kaip nurodo vidaus saugumo agentūra „Shin Bet“, jo motyvas buvo pinigai; jis gavo iš viso maždaug 5,5 tūkst. dolerių (4,7 tūkst. eurų).

Pasak agentūros, R.Franckas, kuris buvo areštuotas vasario 15 dieną, per penkias keliones pervežė 70 pistoletų ir du automatinius šautuvus.

Iš viso buvo areštuoti devyni įtariamieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas