Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 18 /11:45

J. Bidenas atvyko solidarumo vizito į Izraelį

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį atvyko į Izraelį su solidarumo vizitu po „Hamas“ išpuolių, dėl kurių Izraelis ėmėsi didelio masto atsakomųjų veiksmų.

Prieš pat 11 val. (vietos ir Lietuvos laiku) lėktuvas „Air Force One“ nusileido Tel Avivo Ben Guriono oro uoste, kur ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) turėjo asmeniškai pasitikti J. Bideną.

VIDEO: J.Bidenas Tel Avive: už smūgį Gazos Ruožo ligoninei atsakingas ne Izraelis

Po savo derybų J. Bidenas ir B. Netanyahu turi surengti platesnį susitikimą su Izraelio karo meto vyriausybės nariais. Baltųjų rūmų pareigūnai sako, kad J. Bidenas taip pat susitiks su šalies gelbėtojais ir žuvusių, sužeistų ar įkaitais po „Hamas“ spalio 7-osios išpuolio laikomų izraeliečių artimaisiais.

Izraelis į „Hamas“ puolimą atsakė pažadu sunaikinti šią palestiniečių islamistų grupuotę. Izraelio vyriausybė taip pat nutraukė maisto, degalų, vandens ir kitų dalykų tiekimą Gazos Ruožui, sukeldama humanitarinę krizę ten gyvenantiems civiliams palestiniečiams.

J. Bideno planai tos pačios kelionės metu Jordanijoje susitikti ir su arabų šalių lyderiais buvo atšaukti po šimtus gyvybių nusinešusio sprogimo vienoje Gazos Ruožo ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas