Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bidenas gavo galimybę „ištaisyti JAV klaidas“, sako Irano prezidentas

Irano prezidentas Hassanas Rouhani sekmadienį po Joe Bideno pergalės JAV prezidento rinkimuose pareiškė, kad naujoji Jungtinių Valstijų administracija turi galimybę „ištaisyti anksčiau padarytas klaidas“.
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar yra galimybė būsimai Amerikos administracijai ištaisyti anksčiau padarytas klaidas ir grįžti prie tarptautinių įsipareigojimų laikymosi“, – jo oficialiame interneto puslapyje paskelbtame pareiškime sako H.Rouhani.

Per antradienį įvykusius rinkimus J.Bidenui pralaimėjęs dabartinis Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas Irano atžvilgiu laikėsi „maksimalaus spaudimo“ politikos ir nuo 2018 metų, kai pasitraukė iš istorinio branduolinio susitarimo su Teheranu, taikė jam griežtas sankcijas.

Pakartotinai įvestos sankcijos taikomos Iranui itin svarbiai naftos pramonei ir bankiniams ryšiams, taip pat ir kitiems sektoriams.

Jungtinių Valstijų „administracijos pastaruosius trejus metus vykdytą kenksmingą ir klaidingą politiką pasmerkė ne tik žmonės visame pasaulyje – jai pasipriešino ir žmonės (Jungtinėse Valstijose) per neseniai įvykusius rinkimus“, sakė H.Rouhani.

Jis pridūrė, kad Irano žmonių „herojiškas pasipriešinimas įvestam ekonominiam karui“, kurį paskelbė D.Trumpo administracija, „įrodė, kad Amerikos maksimalaus spaudimo politikai buvo lemta žlugti“.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei antradienį pareiškė, kad JAV prezidento rinkimų rezultatas neturės „jokios įtakos“ Teherano politikai Vašingtono atžvilgiu.

Savo rinkimų kampanijos metu J.Bidenas yra sakęs, kad planuoja eiti „patikimu diplomatijos keliu“ santykių su Iranu srityje. Tai didina tikimybę, kad gali būti grįžta prie 2015 metų susitarimo, kuris buvo pasiektas, kai jis ėjo viceprezidento pareigas Baracko Obamos administracijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas