Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 08 /17:51

J. Bidenas laiške demokratams sako griežtai atsisakantis trauktis iš kovos dėl perrinkimo

JAV vadovas Joe Bidenas (Džo Baidenas) laiške demokratams Kongrese kategoriškai atmetė raginimus atsisakyti kandidatūros artėjančiuose prezidento rinkimuose, kuriuose jis ketina siekti perrinkimo.
Rinkimai 2024: Biden vėl kovoja. / Manuel Balce Ceneta / AP
Joe Bidenas

J. Bidenas taip pat paragino partijos narius užbaigti vidinę dramą. Demokratus suskaldė nevienoda pozicija dėl to, ką turėtų daryti dabartinis JAV lyderis – tęsti kovą po itin prasto pasirodymo pirmuose oficialiuose debatuose prieš respublikonų lyderį Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ar užleisti vietą kam nors kitam.

Pirmadienį dviejų puslapių laiške J. Bidenas rašė, kad „klausimas, kaip judėti į priekį, jau daugiau nei savaitę yra garsiai keliamas“.

„Atėjo laikas tai baigti“, – nurodė jis.

Jis pabrėžė, kad partija turi vieną darbą – lapkritį nugalėti D. Trumpą.

„Iki Demokratų partijos suvažiavimo liko 42 dienos, o iki visuotinių rinkimų – 119 dienų“, – laiške teigė J. Bidenas.

„Bet koks ryžto susilpnėjimas ar aiškumo trūkumas dėl laukiančios užduoties tik padeda Trumpui ir kenkia mums. Atėjo laikas susitelkti, judėti į priekį kaip vieningai partijai ir nugalėti Donaldą Trumpą“, – priduriama prezidento laiške.

Jo komanda išsiuntė laišką demokratų įstatymų leidėjams, grįžtantiems į Vašingtoną po trumpos pertraukos liepos 4 dieną minėtos Nepriklausomybės dienos proga.

J. Bidenas pirmadienį taip pat pareiškė esąs įsitikinęs, kad rinkėjai vis dar jį palaiko, nepaisant susirūpinimo dėl jo amžiaus.

J. Bidenas MSNBC televizijos laidai „Morning Joe“ sakė, kad po prasto pasirodymo debatuose surengė kelis mitingus, kad „įsitikintų, jog esu teisus, kad vidutinis rinkėjas vis dar nori Joe Bideno, ir esu įsitikinęs, kad jie nori“.

Be to, J. Bidenas pareiškė, kad demokratai „atmes“ D. Trumpą taip pat, kaip „Prancūzija atmetė ekstremizmą“ per išvakarėse vykusius pirmalaikius parlamento rinkimus.

„Prancūzija atmetė ekstremizmą, demokratai jį atmes ir čia“, – sakė J. Bidenas.

Didelis nerimas kyla dėl to, kad aukščiausio rango demokratų įstatymų leidėjai prisideda prie raginimų J. Bidenui trauktis iš rinkiminės kovos. Tuo pat metu kai kurie ištikimiausi prezidento šalininkai dar sustiprino palaikymą J. Bidenui, tvirtindami, kad nėra geresnio žmogaus, kuris galėtų nugalėti D. Trumpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas