Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bidenas nepritaria Izraelio antžeminei operacijai, ragina nutraukti ugnį Libane

Po „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos) žūties dar padidėjus įtampai, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį pareiškė nepritariąs Izraelio sausumos operacijoms Libane ir paragino nutraukti ugnį.
MANDEL NGAN / AFP
MANDEL NGAN / AFP

„Esu geriau informuotas, nei jūs galbūt žinote, ir neprieštarauju, kad jie sustotų. Dabar reikėtų nutraukti ugnį“, – pareiškė J.Bidenas žurnalistams, kai buvo paklaustas, ar žino apie pranešimus apie Izraelio planus surengti riboto masto operaciją ir ar neprieštarauja, kad ji būtų įvykdyta.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) anksčiau pirmadienį užsiminė apie Izraelio pasirengimą antžeminiam puolimui Libane.

Kalbėdamas 188-osios šarvuotosios brigados ir Golano pėstininkų brigados kariams, dislokuotiems prie šiaurinės sienos, gynybos ministras nurodė: „(Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ lyderio Hassano) Nasrallah likvidavimas yra labai svarbus žingsnis, bet tai dar ne viskas. Panaudosime visus turimus pajėgumus.“

Y.Gallantas pridūrė: „Jei kas nors kitoje pusėje nesuprato, ką reiškia pajėgumai, tai yra visi pajėgumai, ir jūs esate šių pastangų dalis.“

Penktadienį per Izraelio oro smūgį Beiruto priemiesčiui žuvo H.Nasrallah, o šeštadienį jo mirtį patvirtino „Hezbollah“.

„Hezbollah“ nedidelio intensyvumo smūgius Izraeliui per jo ir Libano sieną pradėjo kitą dieną po to, kai jos sąjungininkė, palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“, spalio 7-ąją surengė beprecedentę ataką prieš Izraelį, taip išprovokuodama karą Gazos Ruože.

Žuvus H.Nasrallah, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sakė, kad šalis „suvedė sąskaitas“ už izraeliečių ir kitų šalių piliečių, įskaitant amerikiečius, žudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas