Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Borrellio atstovas: vyksta darbas dėl galimų naujų ES sankcijų Rusijai

Europos Sąjungoje vyksta darbas dėl galimų naujų sankcijų Rusijai, tačiau dabartiniu etapu šis procesas konfidencialus ir nekomentuotinas, pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio atstovas atstovas Peteris Stano.
Josepas Borrellis Maskvoje
Josepas Borrellis Maskvoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Paprastai mes neteikiame jokios informacijos ir nekomentuojame jokių ES Tarybos instancijose vykstančių procedūrų“, – sakė P.Stano ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ Briuselyje.

Visgi jis priminė po praėjusios savaitės vizito Maskvoje J.Borrellio pasakytus žodžius: „Panašu, kad Rusija vis labiau tolsta nuo Europos ir demokratines vertybes laiko egzistencine grėsme.“

„Aparsime šiuos klausimus su mano kolegomis ES šalių užsienio reikalų ministrais (ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje vasario 22 dieną). Kaip visada, valstybės narės turės priimti sprendimus dėl tolesnių žingsnių, ir taip – tai gali būti ir sankcijos.

Be to, turime dar vieną instrumentą, atsiradusį neseniai patvirtinus ES sankcijų režimą žmogaus teisių srityje“, – J.Borrellį citavo P.Stano.

„Kalbant apie galimas sankcijas, darbas tęsiamas. Tačiau pasirengimo, aptarimo ir sąrašų tvirtinimo procesas yra konfidencialus, todėl nieko daugiau nekomentuosime“, – paaiškino jis.

P.Stano pridūrė, kad sprendimai tokiais klausimais priimami vienbalsiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas