Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožiną gąsdina Ukrainos kontrpuolimas: „Galime prarasti ir kariuomenę, ir Rusiją“

Privačios karinės grupuotės „Wagner“ vadeiva Jevgenijus Prigožinas toliau aštriai kritikuoja Rusijos gynybos ministeriją. Anot jo, priešingai nei tvirtina Rusijos kariuomenės vadovybė, Ukrainos kontrpuolimas vyksta sėkmingai, rusų kariai traukiasi ir patiria didžiulių nuostolių, tačiau ši informacija slepiama.
Jevgenijus Prigožinas „Wagner“ samdinių kapinėse
Jevgenijus Prigožinas „Wagner“ samdinių kapinėse / Kadras iš vaizdo įrašo

Nors atrodo, kad ukrainiečių kontrpuolimas sulėtėjo ir žengia į priekį labai lėtai, kaip teigia ir Ukrainos pareigūnai, „Wagner“ vadovas tvirtina priešingai ir skambina varpais.

J.Prigožino buvo paprašyta pakomentuoti Ukrainos gynybos ministro pavaduotojos Hanos Maliar teiginį, kad Ukrainos kontrpuolimas „vyksta pagal planą“. Atsakydamas jis pateikė beveik apokaliptinį vaizdą.

Kalbėdamas apie padėtį Zaporižios srityje, J.Prigožinas pažymėjo, kad Piatychatkų kaimas, šiaurinė Rabotino dalis ir Urožajnojė jau kontroliuojami Ukrainos pajėgų. Ukrainos kariai jau yra netoli strategiškai svarbaus Tokmako miesto. J.Prigožoino teigimu, rusų kariams trūksta ir ginklų, ir amunicijos, kariai rašo laiškus savo vadams ir skundžiasi, kad neturi net granatų ir šarvuočių, jau nekalbant apie rimtesnes priemones.

Ukrainos pajėgos, anot J.Prigožino, dabar juda link Moločno įlankos netoli Azovo jūros pakrantės, ir, jei joms pavyks, ukrainiečiai atgaus didžiąją dalį Rusijos okupuotų teritorijų.

Kita vertus, pasak J.Prigožino, ukrainiečiai jau pradėjo forsuoti Dnieprą Chersono srityje, diversinės ir žvalgybinės grupės jau esą išsilaipino Hola Prystanėje, o netrukus atvyks ir reguliariosios pajėgos.

Visa ši informacija, pasak J.Prigožino, slepiama nuo karo korespondentų, „informacija nutylima“ ir „vyksta tiesioginė Rusijos Federacijos išdavystė“. Vieną dieną rusai atsibus ir sužinos, kad ukrainiečiai jau atgavo Krymą, rėžė J.Prigožinas.

O „specialiosios karinės operacijos“, kurią J.Prigožinas pavadino „taip vadinama“, vadovybė, jo nuomone, klastoja faktus, „apgaudinėja vyriausiąjį kariuomenės vadą ir Rusijos žmones“.

Jei tai tęsis ir toliau, esą „liksime be svarbiausio – be Rusijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas