Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožinas nebūtinai nori laimėti karą: analitikai įvardijo jo ir „Wagner“ tikslus Ukrainoje

„Wagner Group“ vadovas Jevgenijus Prigožinas gali bandyti finansiškai išnaudoti Ukrainos gamtinius išteklius aplink Bachmutą ir naudojasi karu Ukrainoje, kad sujungtų savo karines pajėgas su Rusijos regiono pareigūnais, sako Karo studijų instituto analitikai.
Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sausio 5 d. neįvardytas Baltųjų rūmų pareigūnas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos mano, jog J.Prigožinas siekia išgauti druską ir gipsą iš Bachmuto apylinkėse esančių kasyklų, siekdamas piniginės naudos. Sausio 7 d. J.Prigožinas bandė pateisinti Bachmuto ir Soledaro apylinkėse esančių kasyklų (kurias Rusijos pajėgoms sunkiai sekėsi atimti iš Ukrainos gynėjų) svarbą, teigdamas, kad šios kasyklos turi „unikalią ir istorinę apsaugą“, kuri veikia kaip „požeminių miestų tinklas“.

J.Prigožino pareiškimai greičiausiai yra bandymas tiek paaiškinti lėtą „Wagner“ samdinių žygio aplink Bachmutą tempą, tiek iš dalies gali paaiškinti kelis mėnesius trukusį ir brangiai kainavusį jo pasiryžimą įtvirtinti teritorijos kontrolę.

Be to, J.Prigožinas ir toliau viešai bendrauja su pasirinktais Rusijos gubernatoriais, siekdamas padidinti savo įtaką ir įgyvendinti asmeninius interesus Rusijoje, o ne griežtai laimėti karą. Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas sausio 8 d. apsilankė „Wagner“ Kursko srities liaudies milicijos mokymo bazėje ir, kaip pranešama, vizito metu treniravosi kartu su J.Prigožinu. Rusijos leidiniai teigė, kad R.Starovoitas netgi gavo pasiūlymą pasirašyti sutartį su „Wagner“. Kai kurie Rusijos leidiniai netgi pažymėjo R.Starovoito apsilankymą poligone kaip pavyzdinį Rusijos politiko elgesį, taip dar labiau sustiprindami J.Prigožino, kaip patriotinio karo lyderio, įvaizdį Rusijos informacinėje erdvėje. Tikėtina, kad J.Prigožinas bando sutelkti paramą „Wagner“ pateisinimui Rusijoje“, – sakoma analitikų paskelbtoje ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas