Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožinas vėl sukritikavo Maskvą: pakelkite savo užpakalius iš kabinetų

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas po antradienį įvykdytos tariamos dronų atakos prieš Maskvą savo spaudos tarnybos paskelbtame garso įraše pažėrė daugybę keiksmažodžių Rusijos gynybos ministerijos adresu.
„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas
„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas / „Zuma press“/„Scanpix“

Įraše J.Prigožinas tvirtino, kad žino apie dronų ataką ir yra susirūpinęs dėl jos.

„Kaip žmogus, kuris tai šiek tiek supranta, galiu pasakyti, kad prieš daugelį metų reikėjo užsiimti šiomis [dronų] programomis – kad dabar mes atsiliekame nuo savo priešininkų metų metais, o gal dešimtmečiais“, – sakė jis.

Samdinių grupuotės vadovas, viešai įsitraukęs į aršią viešą priešpriešą su Rusijos karine vadovybe, pareiškė, kad Rusijos gynybos ministerija nedaro „visiškai nieko“, kad pasivytų dronų technologijų raidą.

„Kalbant apie dronus, kurie skraido virš Maskvos ir Maskvoje – jūs, smirdintys gyvuliai, ką jūs darote? Jūs esate kiaulės! Pakelkite savo užpakalius iš kabinetų, į kuriuos buvote pasodinti tam, kad gintumėte šią šalį“, – plūdosi „Wagner“ vadas.

„Jūs esate Gynybos ministerija. Nieko nepadarėte, kad tai užgniaužtumėte“, – tęsė jis, tvirtindamas, kad daug kartų įspėjo apie grėsmę, bet pareigūnai nieko nedarė, kad užkirstų jai kelią.

„Kodėl, po velnių, leidžiate šiems dronams smogti Maskvai? – klausė J.Prigožinas. – Tegul dega jūsų namai.“

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po tariamos atakos susitiko su pareigūnais Kremliuje.

V.Putino „darbo diena prasidėjo labai anksti“ ir „jis gavo informacijos tiesiogiai iš teisėsaugos institucijų, Nepaprastųjų situacijų ministerijos, Maskvos mero ir Maskvos srities gubernatoriaus“.

„Visi dirbo tinkamai. Priešlėktuvinės gynybos sistema taip pat veikė gerai. Aišku, čia kalbame apie Kyjivo režimo atsaką į mūsų labai veiksmingus smūgius vienam iš sprendimų priėmimo centrų. Sekmadienio smūgį“, – sakė D.Peskovas.

D.Peskovas tvirtino negalįs komentuoti, iš kur buvo paleisti dronai ir kas buvo taikinys.

„Vienintelis dalykas, [kurį galiu pasakyti], yra tai, kad tai buvo akivaizdus Kyjivo režimo išpuolis“, – pridūrė atstovas spaudai.

Ukraina neigė, kad yra tiesiogiai susijusi su šia ataka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas