Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožino žūties akimirką V.Putinas buvo koncerte: „Wagner“ lyderio „pašalinimas“ nenustebino?

Tuo metu, kai prie Maskvos privatus lėktuvas, kuriame, kaip teigiama, buvo ir „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas, patyrė katastrofą, Rusijos prezidentas Valdimiras Putinas buvo koncerte, skelbia „Sky News“. Užsienio ekspertai, kalbėję su leidiniu, sutartinai sako, kad „Wagner“ lyderio žūtis yra palanki Kremliaus vadovui.

Žiniasklaidos kanalas skelbia, kad įvykio metu Vladimiras Putinas dalyvavo renginyje, skirtame sovietų kariuomenės pergalės Kursko mūšyje 80-osioms metinėms paminėti.

Kai kurie ekspertai teigė, kad Rusijos prezidento šešėlis slepiasi už sudužusio lėktuvo katastrofos.

„Sky News“ primena, kad „Wagner“ vadovas J.Prigožinas pastaraisiais mėnesiais tapo tikra rakštimi V.Putinui ir buvo užsitraukęs jo nemalonę.

Buvęs Rusijos diplomatas Borisas Bondarevas „Sky News“ sakė, kad nuo tada, kai „Wagner“ bosas surengė ginkluotą sukilimą ir privertė Rusijos prezidentą „atrodyti silpnai, tokio Vladimiro Putino atsako „tikėjosi daugelis ekspertų“.

„Per maištą ir po jo jis elgėsi kaip silpnas lyderis, silpnesnis, nei turėtų būti, todėl manau, kad jei Prigožinas jau negyvas, tai bus naudinga prezidentui Putinui.

Tai parodys, kad jis vis dar yra stiprus ir vis dar vadovauja valdžiai, o bet kokie bandymai prieš jį kovoti vienaip ar kitaip sulauks atsako“, – sakė „Sky News“ pašnekovas.

VIDEO: Tverės srityje dega sudužęs „Embraer“ lėktuvas, manomai gabenęs J.Prigožiną

Užsienio politikos ekspertas, „Henry Jackson Society“ vykdomasis direktorius Alanas Mendoza, sako, kad jo nestebina žinia apie J.Prigožino žūtį lėktuvo katastrofoje.

„Prigožinas maištu sukėlė didžiausią šoką Putino valdymui. Putinas turėjo dar kartą patvirtinti savo autoritetą“ , – sako jis.

Ekspertas pabrėžia, kad asmenys, kartu buvę ir žuvę su J.Prigožinu, turėjo būti „Wagner“ lyderio bendražygiai, o jų žūtis yra palanki Rusijos prezidentui, nes sumažina jo priešų skaičių.

„Trumpai tariant, tai buvo per gera proga Putinui nepasinaudoti“, – sako užsienio ekspertas.

VIDEO: Rusai užfiksavo krentantį lėktuvą – manoma, kad jame buvo J.Prigožinas

„Manau, kad Kremliui ir Rusijai labai patogu paskelbti jį mirusiu. Manau, kad daugelis žmonių svarstė, laukė, ar taip atsitiks.

Bet jeigu taip yra, kad Prigožinas žuvo per avariją, tai tikrai pasitarnauja Kremliaus tikslams, nes jis nebuvo itin naudingas, iš esmės sukėlęs didžiausią problemą Vladimiro Putino prezidentavimui, kokią tik prisimenu per 23 jo valdymo metus“, – ekspertui antrina „Sky News“ korespondentė Maskvoje Diana Magnay.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas