Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Stoltenbergas: NATO stebi padidėjusį Rusijos aktyvumą Baltarusijoje ir Kalnų Karabache

NATO pastebėjo padidėjusį Rusijos aktyvumą Baltarusijoje ir Kalnų Karabache, taip pat regionuose, besiribojančiuose su Aljansu, pirmadienį pareiškė organizacijos generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.
Rusijos taikdariai Kalnų Karabache
Rusijos taikdariai Kalnų Karabache / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Vertiname padidėjusį Rusijos aktyvumą kaip priemonę krizėms Baltarusijoje ir Kalnų Karabache spręsti“, – sakė J.Stoltenbergas, pridūręs, kad šį klausimą NATO gynybos ministrai svarstys per antradienį ir trečiadienį vyksiantį susitikimą.

Jo teigimu, Maskva telkia savo pajėgas su Aljansu besiribojančiuose regionuose – „nuo Tolimosios Šiaurės iki Sirijos ir Libijos“.

VIDEO: Kautynės dėl Kalnų Karabacho nutrauktos: armėnai išsikrausto iš Azerbaidžano užimtų teritorijų, masiškai padeginėja savo namus

NATO vadovas pažymėjo, kad Rusija taip pat modernizuoja savo branduolinį arsenalą ir dislokuoja naujas raketas. Dėl šios priežasties, nurodė J.Stoltenbergas, ministrai kalbės ir apie ginklų kontrolės mechanizmus, galinčius pakeisti vasarį baigsiančią galioti naująją Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartį – paskutinį svarbų susitarimą, ribojanti JAV ir Rusijos branduolinius arsenalus.

Kai kurie ekspertai mano, kad Rusija ir JAV dar gali spėti pratęsti šį paktą penkeriems metams.

VIDEO: Azerbaidžano gatvėse šventė, o Armėnijoje protestuotojai niokoja vyriausybinius pastatus

Spalį Baltieji rūmai pranešė, kad atmetė Kremliaus siūlymą be jokių sąlygų pratęsti START sutartį vieniems metams. Vašingtonas siūlė pratęsti sutartį su sąlyga, kad abi šalys įšaldys savo branduolinius arsenalus. Vėliau Maskva pareiškė, kad sutiktų žengti tokį žingsnį, jeigu JAV sutiktų pratęsti sutartį dar metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?