Japonijoje purvo nuošliaužos aukų padaugėjo iki devynių

Japonijos kurortiniam Atamio miestui praeitą savaitgalį smogusios didelės purvo nuošliaužos aukų ketvirtadienį padaugėjo iki devynių žmonių, pranešė vietos pareigūnai, bet šimtai gelbėtojų tebeieško dingusių gyventojų.
Japonijoje purvo nuošliaužos aukų padaugėjo iki devynių
Japonijoje purvo nuošliaužos aukų padaugėjo iki devynių / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šiandien patvirtinta dar dviejų žmonių žūtis, todėl bendras aukų skaičius dabar yra devyni“, – naujienų agentūrai AFP sakė gaivalinių nelaimių padarinių mažinimo tarnybos atstovas Yuta Hara.

Šidzuokos provincijos, kurioje yra nuošliaužos nuniokotas miestas, administracijos atstovas sakė, kad 22 žmonės tebelaikomi dingusiais.

Per šeštadienį ryte įvykusią nelaimę Atamį užgriuvo keli galingi purvo srautai, sugriovę dešimtis namų.

Prieš tai kelias dienas 90 kilometrų į pietvakarius nuo Tokijo nutolusiame Atamyje ir jo apylinkėse lijo smarkūs lietūs.

Šiuo metu didžiąją dalį Japonijos apėmęs lietingasis sezonas. Daugelis šalies vietų yra pažeidžiamos žemės nuošliaužų, nes daug namų pastatyta ant šlaitų, o po smarkių liūčių gruntas gali staigiai pažliugti ir nuslinkti.

Mokslininkai taip pat perspėja, kad lietingasis metų laikas Japonijoje darosi drėgnesis dėl klimato kaitos, nes šylanti atmosfera sukaupia daugiau drėgmės.

Patvirtinti po nelaimės dingusių žmonių skaičių buvo sudėtinga, kadangi didelis skaičius šeimų turi vasarnamius Atamyje, o iš tikrųjų gyvena kitur. Tuo metu pagyvenę gyventojai galėjo būti persikėlę į globos namus, pranešė vietos žiniasklaida.

Dingusiais laikomi dešimtys žmonių, todėl gelbėjimo ir paieškų operacijose dalyvauja apie 1,7 tūkst. policininkų, ugniagesių, karių ir pakrančių apsaugos tarnybos narių.

Gelbėtojai valė nuniokotus pastatus ir sulamdytas transporto priemones nuo dumblo, darbuodamiesi kastuvais ir kibirais, tikintis rasti gyvų likusių žmonių arba žuvusiųjų palaikų.

Dėl tebesitęsiančio lietaus gelbėtojų brigados kelis kartus turėjo nutraukti darbus, baiminantis naujų nuošliaužų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas