Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje smarkios liūtys nusinešė vieno žmogaus gyvybę

Vienas žmogus žuvo per nuošliaužą, o šimtai tūkstančių žmonių buvo paraginti evakuotis iš savo namų Pietvakarių Japonijoje, sinoptikams pirmadienį perspėjus apie stipriausią istorijoje liūtį regione.
Liūtis
Liūtis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Japonija Liūtis

Patvirtinta, kad 77 metų moteris žuvo per nuošliaužą, naktį užgriuvusią jos namus viename Fukuokos kaime, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos ugniagesių tarnyba.

Jos vyras surastas ir nuvežtas į ligoninę, jis buvo sąmoningas.

Trys žmonės taip pat dingo be žinios po nuošliaužos Karacu mieste, Sagos prefektūroje, kuri ribojasi su Fukuoka, pranešė vietos pareigūnai.

Iki vėlyvo pirmadienio ryto Fukuokos ir kaimyninėje Oitos prefektūrose daugiau kaip 420 000 žmonių gavo aukščiausio lygio perspėjimą dėl evakuacijos: „Jūsų gyvybei gresia pavojus, turite nedelsiant imtis veiksmų.“

Daugiau nei 2 mln. žmonių Fukuokos, Hirošimos, Sagos, Jamagučio ir Oitos prefektūrose galiojo žemesnio lygio perspėjimas, raginantis evakuotis, jei jie yra pavojingose teritorijose.

Japonijoje evakuacijos įsakymai būna penkių lygių, tačiau žmonės negali būti verčiami palikti savo namus.

Japonijos meteorologijos agentūra (JMA) pranešė, kad dėl smarkios liūties Fukuokos ir Oitos regionuose kilo potvynių ir nuošliaužų pavojus.

„Fukuokos prefektūros savivaldybėse paskelbtas specialus perspėjimas dėl smarkaus lietaus. Tai didžiausia kada nors regione buvusi liūtis“, – žurnalistams sakė JMA prognozių skyriaus atstovas Satoshi Sugimoto.

„Labai didelė tikimybė, kad jau įvyko kokia nors nelaimė... Situacija tokia, kad kyla pavojus gyvybei ir reikia užtikrinti saugumą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas