Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV diplomatų šeimoms nurodyta palikti Libaną – Valstybės departamentas

Aštrėjant Izraelio ir „Hezbollah“ konfliktui, JAV valstybės departamentas ambasados Beirute darbuotojų šeimoms šeštadienį nurodė palikti šalį ir leido išvykti kai kuriems ambasados darbuotojams.
MURTAJA LATEEF / AFP
MURTAJA LATEEF / AFP

Departamentas liepė išvykti „dėl padidėjusio nestabilumo po oro antskrydžių Beirute ir nestabilios bei nenuspėjamos saugumo situacijos visame Libane“, rašoma departamento pranešime. 

Be to, visi JAV piliečiai buvo paraginti išvykti iš Libano, „kol dar yra galimybių įsigyti bilietus į komercinius skrydžius“.

Tuo tarpu Vokietija šeštadienį pareiškė, kad po to, kai per Izraelio smūgį žuvo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala), ji išveš diplomatų šeimas ir sumažins darbuotojų skaičių savo misijose Izraelyje, Libane ir Vakarų Krante.

Užsienio reikalų ministerijos pareiškime teigiama, kad šeštadienį įvyko ministerijos krizių grupės posėdis, kuriame buvo aptarta „labai įtempta padėtis Libane ir platesniame regione po naujausių išpuolių“, ir nuspręsta „padidinti pavojingumo lygį misijose Beirute, Ramaloje ir Tel Avive“.

„Konkrečiai tai reiškia, kad ten komandiruotų darbuotojų šeimos nariai išvyks ir keliaus į saugią vietą regione arba Vokietijoje“, – nurodė ministerija.

Ji pridūrė, kad „komandiruotų darbuotojų skaičius bus mažinamas, tačiau bus stengiamasi užtikrinti, kad misijos vis dar galėtų atlikti visą savo darbą“.

Šiuo metu Vokietija yra paskelbusi įspėjimus savo piliečiams dėl kelionių į Izraelį, Libaną ir palestiniečių teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas