Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV generolas: Rusija dar nesunaikino nė vienos iš Vakarų dovanotų pažangių raketų sistemų

Pasak JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininko Marko Milley, Rusija dar nesunaikino nė vienos Ukrainai padovanotos Vakarų raketinės artilerijos. Tai sakoma Rusijai tvirtinant, kad ji pataikė į HIMARS netoli fronto linijos, rašo CNN.
Ukrainos kariuomenė Zaporižios srityje jau naudoja JAV raketines sistemas „Himars“
Ukrainos kariuomenės naudojamos HIMARS / Ukrainos kariuomenės nuotr.

„Iki šiol HIMARS, kurias mes jiems suteikėme – beje, mes nesame vienintelė šalis, kitos šalys taip pat teikia tolimojo nuotolio ugnį, pavyzdžiui, Didžioji Britanija ir kai kurios kitos šalys dovanoja tolimojo nuotolio raketinę artileriją – iki šiol rusai tų sistemų nesunaikino“, – sakė jis trečiadienį po ketvirtojo Ukrainos gynybos kontaktinės grupės – platformos, kuriai priklauso 50 šalių iš visų žemynų – susitikimo.

M.Milley toliau išsamiai papasakojo, kaip Ukraina panaudoja dovanotas raketų sistemas.

„Ukrainiečiai veiksmingai naudoja šiuos HIMARS smūgius prieš Rusijos vadovavimo ir kontrolės mazgus, jų logistikos tinklus, jų lauko artilerijos ir oro paieškos vietas ir daugelį kitų taikinių, – sakė M.Milley žurnalistams Vašingtone. - Ukrainiečiai turi puikių artilerijos karių, puikių ginklininkų, kaip juos pavadintų britai, ir jie veikia labai, labai efektyviai.“

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pripažino, kad Ukraina sulaukė pagyrų iš JAV ir kitų sąjungininkių.

„Norėčiau pažymėti, kad Amerikos partneriai ir taip pat kolegos iš kitų šalių išreiškė susižavėjimą mūsų karių įgūdžiais, įskaitant tai, kaip jie naudoja artileriją ir HIMARS“, – sakė O.Reznikovas.

Ministras sakė, kad šie Vakarų dovanoti ginklai „jau daro įtaką karo eigai“.

Apžvelgdamas susitikimą, O.Reznikovas taip pat sakė, kad Ukrainos gynybos ryšių palaikymo grupei buvo pristatyta padėties mūšio lauke apžvalga, kuri, jo teigimu, parodė, kad Rusija patyrė didelių nuostolių dėl gyvosios jėgos ir technikos.

„Tai įspūdingi skaičiai, kurie įrodo, kad Ukraina iš tiesų yra Europos skydas, – sakė jis. Svarbu, kad šią apžvalgą parengė būtent partneriai, remdamiesi savo duomenimis ir vertinimais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas