Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV į „juoduosius sąrašus“ įtraukė Šiaurės Korėjos ir Rusijos „prievartinio darbo“ firmas

JAV iždo departamentas į „juoduosius“ sankcijų sąrašus ketvirtadienį įtraukė du subjektus, siunčiančius ar padedančius siųsti darbuotojus iš Šiaurės Korėjos į Rusiją ir taip prisidedančius prie „prievartinio darbo“.
Darbininkai iš Šiaurės Korėjos Vladivostoke
Darbininkai iš Šiaurės Korėjos Vladivostoke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iždo departamento sankcijos bus taikomos Rusijoje veikiančiai Šiaurės Korėjos kompanijai „Korea Cholsan General Trading Corporation“ ir Rusijos statybų kompanijai „Mokran LLC“.

Abi šios firmos „dalyvavo eksportuojant prievartinį darbą iš Šiaurės Korėjos, įskaitant eksportavimą siekiant generuoti pajamų Šiaurės Korėjos vyriausybei ar Korėjos darbininkų partijai, padėjo [eksportuoti prievartinį darbą] ar buvo už [tai] atsakingos“, – sakoma Iždo departamento pareiškime.

„Korea Cholsan General Trading Corporation“ ir „Mokran LLC“ papildė ilgą sąrašą kompanijų ir organizacijų, kurioms JAV taiko sankcijas už tai, ką Vašingtonas laiko piktnaudžiavimo politika siųsti Šiaurės Korėjos piliečius į užsienį uždirbti užsienio valiutos. Didžiausią korėjiečių uždirbtų pinigų dalį, kaip teigiama, pasiima valstybė.

Sankcijomis blokuojamas bet koks „juodajame sąraše“ esančių subjektų turtas, kurį gali apimti JAV jurisdikcija, be to, JAV kompanijoms ir asmenims draudžiama turėti verslo reikalų su jais, kad jie būtų atkirsti nuo pasaulinės finansų sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas