Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10

JAV ir Europos Sąjunga tariasi dėl naujos prekybos sutarties – ES gautų daug naudos

Šią savaitę Vašingtone susitinkantys Amerikos ir Europos pareigūnai bando susitarti dėl riboto prekybos susitarimo, kuris suteiktų Europos įmonėms galimybę gauti naudos iš naujųjų Joe Bideno administracijos klimato teisės aktų – taip viliamasi sumažinti įtampą tarp sąjungininkų.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „The New York Times“/SAMUEL CORUM nuotr.

Vyriausybės tikisi paskelbti apie savo ketinimą pradėti derybas dėl susitarimo dėl svarbiausių mineralų, naudojamų elektromobilių akumuliatorių gamybai, jau penktadienį, kai prezidentas Joe Bidenas Baltuosiuose rūmuose susitiks su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

JAV pareigūnai taip pat vedė panašius pokalbius su Japonijos ir Jungtinės Karalystės vyriausybėmis, siekdami išsiaiškinti, ar galima būtų sudaryti tam tikrą ribotą naują susitarimą, kuris suteiktų ir Japonijos bei Didžiosios Britanijos įmonėms tam tikros šių įstatymų numatytos naudos.

Diskusijų centre yra Infliacijos mažinimo įstatymas (angl. Inflation Reduction Act, IRA)– 370 milijardų JAV dolerių vertės
įstatymo projektas, kuriuo JAV prezidentas Joe Bidenas mėgina kovoti su klimato kaita, keisdamas JAV automobilių gamybos sektorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas