Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV ir Jungtiniai Arabų Emyratai atidaro centrą, kuris padės kautis su islamo radikalais

Amerikiečiai suvienijo jėgas su arabais, kad duotų atsaką „Islamo valstybės“ teroristų propagandai. Naujai įkurtas „Sawab“ centras turėtų suvienyti nuosaikius ir tolerantiškus balsus regione, rašo news.vice.com.
JAV prezidentas Barackas Obama ir JAE šeichas Mohamedas bin Zayedas
JAV prezidentas Barackas Obama ir JAE šeichas Mohamedas bin Zayedas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šis centras padės atitaisyti klaidingą įspūdį, kad „Islamo valstybė“ laimi informaciniame kare ir dominuoja socialiniuose tinkluose“, – teigė JAV diplomatas Richardas Stengelis.

„Sawab“ centre dirbs nuo 15 iki 20 Jungtinių Arabų Emyratų atstovų, kurie padės atsakyti propagandinei medžiagai, gaminamai teroristų. Kol kas centro veiklos detalės nėra atskleidžiamos, bet manoma, kad jo kaina siekia dešimt milijonų dolerių.

„Emyratai perima iniciatyvą šioje veikloje“, – pasakojo Rashadas Hussainas, JAV specialus atstovas kovoje su propagandos sklaida.

„Žmonės, kurie jau yra įsitikinę džihadistai, tikrai nekreips dėmesio į šiuos faktus, bet suklaidinti žmonės, kurie abejoja dėl valdžios veiksmų, tikrai atras įdomios informacijos, kuri atves juos prie teisingų kelių“, – teigė Vašingtono institute dirbantis Artimųjų Rytų politikos ekspertas Mattas Levittas.

M.Levitto teigimu, tai bus svarbus žingsnis, kai terorizmui atsaką duos ne amerikiečiai, vakariečiai, o patys musulmonai, suinteresuoti kautis su „Islamo valstybe“.

Naftos turtingi Jungtiniai Arabų Emyratai, valdomi septynių karališkų šeimų, ilgą laiką buvo JAV sąjungininkai kovoje su terorizmu regione. JAE pilotai atakavo „Islamo valstybės“ pozicijas Irake ir Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas