Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

JAV: Iranas nusiuntė Rusijai raketų, kuriomis bus smogta Ukrainai

Iranas nusiuntė Rusijai trumpojo nuotolio raketų, kurios greičiausiai bus panaudotos prieš Ukrainą, antradienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), paskelbęs apie bendrą kelionę į Kyjivą su savo kolega iš Jungtinės Karalystės (JK).
MARK SCHIEFELBEIN / AFP
MARK SCHIEFELBEIN / AFP

Londone viešintis A. Blinkenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės įves naujas sankcijas Iranui už tai, kad šis nepaisė įspėjimų dėl raketų siuntimo, taip pat ir valstybinei oro linijų bendrovei „Iran Air“.

Jis teigė, kad dešimtys Rusijos kariškių treniruojasi Irane naudotis raketomis „Fath-360“, kurių veikimo nuotolis siekia 120 kilometrų.

„Privačiai įspėjome Iraną, kad šis žingsnis būtų dramatiškas eskalavimas, – spaudos konferencijoje JK sostinėje sakė A. Blinkenas. – Rusija gavo šių balistinių raketų siuntas ir greičiausiai kelių savaičių laikotarpiu panaudos jas Ukrainoje prieš ukrainiečius.“

„Naujasis Irano prezidentas ir užsienio reikalų ministras ne kartą sakė, kad nori atkurti ryšius su Europa. Jie nori, kad sankcijos būtų sušvelnintos. Tokiais destabilizuojančiais veiksmais bus pasiekta visiškai priešingų rezultatų“, – pridūrė JAV diplomatijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas