Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV: Izraelio sausumos operacija Libane neatrodo neišvengiama

Pentagonas trečiadienį pareiškė, kad Izraelio sausumos operacija Libano teritorijoje nėra neišvengiama, po to, kai Izraelio kariuomenės vadas liepė kariams ruoštis galimam antžeminiam puolimui prieš „Hezbollah“.
Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh
Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh / „AP“/„Scanpix“

„Neatrodo, kad kažkas būtų neišvengiama“, – žurnalistams sakė Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh (Sabrina Sing), kalbėdama apie galimą Izraelio karių įsiveržimą į Libaną.

„Tikrai nenorime, kad būtų imtasi kokių nors veiksmų, kurie galėtų paskatinti tolesnę eskalaciją regione“, – sakė ji ir pridūrė, kad „norime diplomatinio sprendimo, kuris užkirstų kelią visuotiniam karui“.

Pastarosiomis dienomis Izraelis sudavė šimtus smūgių Libanui, o pirmadienį per jo antskrydžius žuvo mažiausiai 558 žmonės – tai daugiausiai aukų pareikalavusi diena nuo 1975–1990 metais vykusio Libano pilietinio karo.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad operacijos nesustos tol, kol šiaurės Izraelio gyventojai, palikę savo namus dėl beveik metus trunkančių kone kasdienių Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ išpuolių, galės saugiai grįžti į savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas