Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV: J.Prigožinas kovoja dėl druskos ir gipso kasyklų kontrolės

Pasak Baltųjų rūmų pareigūno, artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas yra suinteresuotas perimti druskos ir gipso kasyklų, esančių netoli Ukrainos Bachmuto miesto, kontrolę, pranešė „The Guardian“.
Ukrainos kareiviai Bachmute
Ukrainos kareiviai Bachmute / „Reuters“/„Scanpix“

Jevgenijus Prigožinas yra galingiausios Rusijos samdinių pajėgų kompanijos „Vagnerio grupė“ įkūrėjas. Ji atliko pagrindinį vaidmenį Rusijos puolime prieš Bachmutą.

JAV pareigūno teigimu, pastebėta požymių, kad Rusijos ir J.Prigožino „apsėdimą“ dėl Bachmuto lėmė piniginiai motyvai.

Jungtinės Valstijos anksčiau yra kaltinusios Rusijos kompanijas gamtinių išteklių eksploatavimu Centrinės Afrikos Respublikoje, Malyje, Sudane ir kitur, kad padėtų finansuoti Maskvos karą Ukrainoje, o Rusija šį kaltinimą atmetė kaip „antirusišką įniršį“.

Gruodžio mėn. regione kovojantys Ukrainos kariai leidiniui „The Guardian“ sakė, kad šis šalies rytuose esantis miestas neturi jokios akivaizdžios strateginės vertės, ir kėlė klausimą, kodėl Rusija tiek daug dėmesio skiria tam, ką pats J.Prigožinas pavadino „Bachmuto mėsmale“.

„Vienintelė strategija, kurią šiuo metu matau, yra ta, kad jie nori užimti miestą, kad po metų, per kuriuos patyrė tiek daug nuostolių, galėtų skelbti tam tikrą pergalę“, – sakė Saša, 24-osios Ukrainos mechanizuotosios brigados narys.

„Pastarąsias dvi savaites pastebėjome, kad padažnėjo apšaudymų ir pėstininkų atakų, tarsi jie skubėtų užimti Bachmutą. Tai taip pat reiškia, kad jie patiria vis didesnių nuostolių, tad tiesiog meta mėsą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito