Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kalba apie slaptas Šiaurės Korėjos balistinių raketų bazes

Naujas JAV paskelbtas tyrimas prabilo apie bent vieną Šiaurės Korėja slaptą raketų bazę, kurioje laikomos vidutinio nuotolio raketos, nors tokių bazių, manoma, yra per dvi dešimtis. Ši bazė yra įrengta 250 kilometrų atstumu nuo demilitarizuotos zonos, kuri padalijusi Korėjas, rašo „The Japan Times“.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Portalas cituoja JAV įsikūrusio Strategijų ir tarptautinių studijų centro ataskaitą, kurioje minima, kad ši slapta raketų bazė yra viena iš dvidešimties, apie kurias informaciją slepia Šiaurė Korėjos režimas.

Ataskaita paskelbta artėjant antram susitikimui tarp Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo. Šis susitikimas suplanuotas vasario pabaigoje Vietname.

Teigiama, kad ši raketų bazė nėra tapusi nusiginklavimo derybų tarp Šiaurės Korėjos ir Jungtinių Valstijų objektu.

Manoma, kad šiame kariniame objekte dislokuota „Hwasong-10“ vidutinio nuotolio raketų sistema, galinti pasiekti taikinius iki 3000 kilometrų atstumu.

Tačiau neatmetama tikimybė, kad Šiaurės Korėjos karinė vadovybė galėjo „Hwasong-10“ tipo raketas pakeisti modernesnėmis „Hawsong-12“ arba „Pukkuksong-2“ vidutinio nuotolio raketų sistemomis.

„Nuo 2018 metų ši bazė yra aktyvi“, – pažymima ataskaitoje.

Joje taip pat akcentuojama, kad Šiaurės Korėjos vidutinio nuotolio raketų bazių plėtra yra susijusi su šalies šiaurinėje dalyje išvystyti ir įrengti ilgesnio nuotolio raketų sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas