Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV kariuomenė: per laikiną prieplauką Gazos Ruože pradėta tiekti pagalba

JAV kariuomenė pranešė, kad penktadienį per laikiną prieplauką Gazos Ruože pradėta tiekti pagalba, siekiant daugiau jos pristatyti karo nuniokotai palestiniečių teritorijai.
Planet Labs PBC / AP
Planet Labs PBC / AP

„Šiandien apie 9 val. ryto (Gazos ir Lietuvos laiku) humanitarinę pagalbą gabenantys sunkvežimiai pradėjo judėti per laikiną prieplauką Gazoje“, – sakoma JAV Centrinės vadovybės (CENTCOM) pranešime, kuriame priduriama, kad į krantą neišlipo nė vienas JAV karys.

Daugiau nei prieš du mėnesius JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) įsakė įrengti prieplauką, kad būtų galima padėti palestiniečiams, kuriems gresia badas, kol nepavyksta keliais pristatyti maisto ir kitų atsargų.

Išvakarėse kariai paskelbė, kad darbai jau baigti ir galima pradėti gabenti pagalbą.

Pirmasis krovininis laivas, pakrautas 475 padėklais maisto, praėjusią savaitę išplaukė iš Kipro ir susitiko su JAV kariniu laivu „Roy P. Benavidez“, esančiu prie Gazos Ruožo krantų. Padėklai iš laivo „MV Sagamore“ buvo perkelti į „Roy P. Benavidez“.

Anot vieno gynybos pareigūno, kalbėjusio su anonimiškumo sąlyga, buvo apskaičiuota, kad pirminės „MV Sagamore“ siuntos pakaks vieną mėnesį išmaitinti 11 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas