Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 10 /19:27

JAV Kentukio banko pastate – susišaudymas: 4 žmonės žuvo, dar 8 sužeisti

JAV policija pirmadienį pranešė reaguojanti į iškvietimą dėl šaudymo banko pastate Luisvilio centre ir sakė, kad esama nukentėjusiųjų. Vėliau pranešta, kad mažiausiai keturi žmonės žuvo, dar aštuoni su įvairiais sužeidimais buvo išvežti į ligoninę.

Policija pranešė, kad įtariamasis, kuris, kaip manoma, yra buvęs banko darbuotojas, neteko gyvybės per incidentą.

Policija socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad apie 8 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo gautas pranešimas apie „aktyvų agresorių“ banke „Old National“ Luisvilyje, didžiausiame pietinės valstijos mieste, ir kad pareigūnai į įvykio vietą atvyko per kelias minutes.

Pareigūnai „beveik iš karto susidūrė su įtariamuoju, kuris vis dar šaudė iš ginklo“, spaudos konferencijoje sakė Luisvilio policijos viršininko pavaduotojas Paulas Humphrey ir pridūrė, kad šaulys mirė įvykio vietoje.

„Bandome patvirtinti, ar įtariamasis mirė nuo savo pasidarytos šautinės žaizdos, ar jį nušovė pareigūnai“, – sakė P.Humphrey.

„Iš pareigūnų reakcijos aišku, kad jie tikrai išgelbėjo žmonių gyvybių“, – sakė P.Humphrey.

Policija stengiasi nustatyti aukų tapatybes, taip pat aiškinasi galimą šaulio ryšį su banku.

„Manome, kad tai yra vienas veikęs šaulys, kuris buvo susijęs su tuo banku, – sakė P.Humphrey. – Atrodo, jog tai yra buvęs darbuotojas.“

P.Humphrey pakartojo, kad visuomenei nebėra grėsmės, bet paragino gyventojus nesiartinti prie įvykio vietos, nes tyrimas veikiausiai bus ilgas ir gali užsitęsti iki nakties.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Susišaudymas Luisvilio banke, Kentukio valstijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Susišaudymas Luisvilio banke, Kentukio valstijoje

Didžiulės pajėgos

Dėl šio incidento prie „Old National“ banko pastato buvo sutelktos didžiulės policijos pajėgos.

„Aktyvaus agresoriaus grėsmės nebėra. Įtariamas šaulys neutralizuotas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino policijos departamentas ir paragino gyventojus nesiartinti prie šios teritorijos.

CNN pranešė, kad kai kuriems žmonėms pavyko pasislėpti banko saugykloje ir užsirakinti, o iš vidaus susisiekti su policija.

Televizija WDRB citavo vieną liudininkę, kuri teigė, kad sėdėdama automobilyje sankryžoje netoli šaudymo vietos girdėjo kelis šūvius ir dūžtantį stiklą.

„Šūviai pasigirdo tiesiai man virš galvos, – pasakojo moteris, prisistačiusi Debbie. – Kai atsisukau, pamačiau, kad vienas iš banko langų išdaužtas.“

Kentukio valstijos gubernatorius Andy Beshearas tviteryje pranešė, kad vyksta į įvykio vietą.

„Prašau melstis už visas nukentėjusias šeimas ir Luisvilio miestą“, – sakė A. Beshearas.

Jungtinėse Valstijose, kuriose gyvena apie 330 mln. žmonių, yra apie 400 mln. ginklų, o gyvybių pareikalaujančios masinės šaudynės yra dažnas reiškinys.

Pastangos sugriežtinti ginklų kontrolę jau daugelį metų susiduria su respublikonų, ištikimų Amerikos konstitucinės teisės nešiotis ginklą gynėjų, pasipriešinimu. Politinis paralyžius tęsiasi nepaisant visuotinio pasipiktinimo pasikartojančiomis šaudynėmis.

Naujausiu šios aklavietės pavyzdžiu tapo praėjusios savaitės sprendimas pašalinti du Tenesio įstatymų leidėjus iš valstijos asamblėjos, nes šie surengė protestą, ragindami sugriežtinti ginklų kontrolę po kruvinų masinių šaudynių Nešvilio pradinėje mokykloje.

Šaudymas Luisvilyje buvo 146-osios masinės šaudynės šiais metais, rodo Ginkluoto smurto archyvo duomenys. Masinės šaudynės čia apibrėžiamos kaip incidentai, kai nušaunami keturi ar daugiau žmonių, neskaitant užpuoliko.

VIDEO: Dar vienos šaudynės JAV: per incidentą Kentukio banke 4 žmonės žuvo, dar 8 sužeisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas