Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 02 /17:04

JAV kongresmenų delegacija per vizitą Varšuvoje padėkojo Lenkijai už pagalbą Ukrainai

JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vadovaujama aukšto lygio Kongreso delegacija pirmadienį lankėsi Varšuvoje, norėdama padėkoti Lenkijai už humanitarinę ir kitokią pagalbą Ukrainai.
N.Pelosi ir A.Duda
N.Pelosi ir A.Duda / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

N.Pelosi ir keli amerikiečių įstatymų leidėjai Varšuvoje susitiko su lenkų prezidentu Andrzejumi Duda ir parlamentarais.

Vizitas surengtas šiai JAV delegacijai savaitgalį Kyjive susitikus su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pažadėjus remti jo šalį, kol ji nugalės įsiveržusią Rusiją.

Po susitikimo su A.Duda išplatintame pareiškime N.Pelosi pavadino jį „vertingu partneriu, remiančiu Ukrainos žmones brutalaus ir neišprovokuoto [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino karo akivaizdoje“.

Pasak Atstovų Rūmų vadovės, per susitikimą jos delegacijos nariai „Amerikos vardu pareiškė didžiulę padėką Lenkijos vyriausybei ir Lenkijos žmonėms už tai, kad jie atvėrė savo širdis ir namus ukrainiečių pabėgėliams“.

„Dar kartą patvirtinome mūsų šalies įsipareigojimą toliau remti Lenkijos humanitarines pastangas“, – pabrėžė N.Pelosi.

Rusijos pajėgų invazija į Ukrainą sukėlė pabėgėlių krizę – iš šalies pabėgo daugiau nei 5,5 mln. žmonių.

Didžiausia pabėgėlių grupė – daugiau nei 3 milijonai žmonių – liko Lenkijoje.

Paprasti Lenkijos žmonės priėmė ukrainiečių į savo namus, vyriausybė ir savanoriai teikia visokeriopą pagalbą atvykėliams.

Prieš dvi dienas JAV prezidentas Joe Bidenas paprašė Kongreso skirti dar 33 mlrd. JAV dolerių (beveik 31,5 mlrd. eurų) pagalbos Ukrainai, besistengiančiai atremti Rusijos invaziją. Ši suma yra daugiau nei dukart didesnė už pirmąją 13,6 mlrd. JAV pagalbos sumą, kuri beveik jau išseko. Paramos skyrimas turėtų duoti signalą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad JAV parama Kyjivui ginkluote ir kitomis formomis nesibaigia.

Sekmadienį Kongreso delegacijos nariai per spaudos konferenciją Žešuve vienbalsiai gyrė Ukrainos pajėgų gynybinius veiksmus, vadindami jų kruviną kovą kova prieš blogį ir žadėdami nenutrūkstamą ilgalaikę JAV karinę, humanitarinę ir ekonominę paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi