Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV Kongreso delegacija Taivane išreiškė paramą prieš Kinijos veiksmus

Jungtinių Valstijų Kongreso delegacija pirmadienį susitiko su naujuoju Taivano lyderiu, siekdama parodyti paramą po Kinijos pratybų aplink savarankiškąją salą.
Jungtinių Valstijų Kongreso delegacija pirmadienį susitiko su naujuoju Taivano lyderiu /  / AP
Jungtinių Valstijų Kongreso delegacija pirmadienį susitiko su naujuoju Taivano lyderiu / / AP

Pratybos praeitą savaitę surengtos po to, kai Lai Ching-te (Lai Čingtė) pradėjo eiti Taivano prezidento pareigas ir pasakė inauguracijos kalbą, kurią Kinija pasmerkė kaip pasisakymą už Taivano nepriklausomybę.

Respublikonas Andy Barras (Endis Baras), vienas iš Taivano frakcijos JAV Kongrese pirmininkų, teigė, kad JAV yra visiškai įsipareigojusios remti Taivaną karine, diplomatine ir ekonomine prasme.

„Jungtinėse Valstijose, Taivane ar bet kur kitur pasaulyje neturėtų būti jokių abejonių, jokio skepticizmo dėl amerikiečių pasiryžimo išlaikyti status quo ir taiką Taivano sąsiauryje“, – sakė amerikiečių kongresmenas spaudos konferencijoje po delegacijos susitikimo su Lai Ching-te.

Naujasis Taivano užsienio reikalų ministras You Ying-lungas (Ju Ing-lungas) atkreipė dėmesį į pastarojo meto Kinijos pratybas ir pavadino JAV delegacijos vizitą „svarbiu solidarumo gestu“ kritiniu metu.

Delegacijoje buvo ir respublikonų, ir demokratų, jai vadovavo Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Michaelas McCaulas (Maiklas Makolas). Šiam Teksaso respublikonui praėjusiais metais po vizito Taivane Kinija paskelbė sankcijas.

M. McCaulas pasmerkė Kinijos „bauginančias karines pratybas“, teigdamas, kad jos rodo, jog Kinija „nėra suinteresuota Taivano užėmimu taikiomis priemonėmis“.

„Visos demokratinės valstybės turi vienytis prieš agresiją ir tironiją“, – sakė M. McCaulas.

Kiti delegacijos nariai buvo respublikonai Young Kim (Jang Kim) iš Kalifornijos ir Joe Wilsonas (Džo Vilsonas) iš Pietų Karolinos bei demokratai Jimmy Panetta (Džimis Paneta) iš Kalifornijos ir Chrissy Houlahan (Krisi Hulahan) iš Pensilvanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas