Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV laikys atvirus savo komunikacijos su Šiaurės Korėja kanalus

Jungtinės Valstijos laikys atvirus savo komunikacijos su Šiaurės Korėja kanalus, net ir darydamas spaudimą Pchenjanui nutraukti savo branduolinius ir raketų bandymus, penktadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas. Kreipdamasis į JT Saugumo Tarybą R.Tillersonas sakė, kad pirmiausia Šiaurės Korėja turėtų atsisakyti savo grasinimų, o tada „galėtų prasidėti derybos“ su Pchenjanu.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuo metu JAV specialusis pasiuntinys Šiaurės Korėjos klausimais penktadienį išreiškė viltį, kad Pchenjanas sutiks su R.Tillersono pasiūlymu rengti diplomatines derybas be išankstinių sąlygų, nors Baltieji rūmai jau pasipriešino šiam mėginimui.

Josephas Yunas žurnalistams Bankoke sakė, kad derybos galėtų įvykti be jokių išankstinių sąlygų. Jos būtų dvejopai naudingos Vašingtonui – leistų daryti spaudimą ir derėtis dėl Pchenjano branduolinės programos.

Nors sunku numatyti, ar po intensyvaus raketų bandymų laikotarpio Šiaurės Korėja norės kalbėtis, tačiau „išsiaiškinti jos ketinimus nepradėjus tikro dialogo yra labai sunku“, sakė pasiuntinys.

„Manau, kad sekretorius R.Tillersonas kalbėjo apie tai, kad mes norime su jais dialogo. Mes esame atviri dialogui ir tikimės, jie sutiks jį pradėti“, – kalbėjo J.Yunas.

„Pažiūrėkime kaip jie reaguos... Aš labai tikiuosi, kad pirmiausia reikia nueiti ilgą diplomatinį kelią, o tik tada svarstyti kitus žingsnius“, – pridūrė jis.

Vašingtonas anksčiau šią savaitę sakė, kad yra pasirengęs „be išankstinių sąlygų“ kalbėtis su Šiaurės Korėja, pastaraisiais mėnesiais paleidusia kelias tarpžemynines balistines raketas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas