Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paragino Indiją ir Pakistaną išlaikyti savitvardą

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo per telefonu vykusius pokalbius su Indijos ir Pakistano užsienio reikalų ministrais paragino šias šalis demonstruoti savitvardą ir susilaikyti nuo veiksmų, galinčių nulemti įtampos didėjimą, pranešė JAV valstybės departamentas.
Indijos kariai pasienyje su Pakistanu
Indijos kariai pasienyje su Pakistanu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Pakistanas

Išplatintame M.Pompeo pareiškime sakoma, kad po Indijos oro pajėgų antskrydžio prieš teroristų mokymo stovyklą Pakistano kontroliuojamoje Kašmyro dalyje jis pasikalbėjo su Indijos užsienio reikalų ministre Sushma Swaraj ir Pakistano užsienio reikalų ministru Shahu Mahmoodu Qureshi.

M.Pompeo jiems pasakė, kad JAV ragina abi valstybes „išlaikyti savitvardą ir visais būdais vengti įtampos didinimo“.

M.Pompeo taip pat pareiškė, jog derėtų „užmegzti tiesioginius kontaktus, kad būtų užkirstas kelias naujam karinio aktyvumo ratui“.

Kalbėdamasis su Indijos ministre M.Pompeo „akcentavo esamus glaudžios partnerystės saugumo srityje santykius ir bendrus tikslus palaikyti regione taiką ir saugumą“.

Pakistano ministrui M.Pompeo pasakė, kad JAV prioritetu laiko pastangas mažinti dabartinę įtampą, užtikrinti, kad nebūtų imtasi karinių veiksmų ir „skubią būtinybę imtis reikšmingų veiksmų prieš teroristines grupuotes, veikiančias jo teritorijoje“.

S.Swaraj, dalyvaujanti Rusijos, Kinijos ir Indijos užsienio reikalų ministrų susitikime Kinijos Udženo mieste, savo ruožtu pareiškė, kad Indijos oro pajėgų smūgis teroristų stovyklai Kašmyre buvo būtina priemonė, kurią pateisina Pakistano neveiklumas.

Tuo tarpu Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi paragino Indiją ir Pakistaną sureguliuoti situaciją taikiu dialogu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento