Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paskelbė naujas sankcijas 10 Rusijos karinių jūrų pajėgų subjektų

JAV prezidento Joe Bideno administracija įvedė naujas sankcijas 10 Rusijos jūrų subjektų po Rusijos atakų prieš Ukrainos uostus, ketvirtadienį pranešė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame pasiryžę prezidentui V.Putinui ir jo pagalbininkams taikyti papildomas griežtas pasekmes dėl Rusijos nesąžiningo karo prieš Ukrainą. Po Rusijos jūrų operacijų prieš Ukrainos uostus, įskaitant tuos, kurie tiekia pasauliui labai reikalingą maistą ir grūdus, Jungtinės Valstijos šiandien įveda sankcijas Rusijos jūrų subjektams“, – sakė A.Blinkenas.

Tarp subjektų, kuriems taikomos sankcijos, yra įmonės, gaminančios įvairius Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgumų aspektus.

Viena iš bendrovių, kuriai taikomos sankcijos, yra akumuliatorių bendrovė „Rigel“, daugiau kaip 15 metų tiekianti baterijas Rusijos kariniam jūrų laivynui, nurodė JAV valstybės departamentas. Sankcijos taip pat pritaikytos centriniam mokslinių tyrimų institutui „Elektropribor“, kuris gamina navigacijos sistemą Rusijos koviniams laivams.

„Jungtinės Valstijos tebėra pasiryžusios naudoti visas tinkamas priemones, kad atgrasytų Rusiją nuo išpuolių prieš Ukrainą – nesvarbu, ar tie išpuoliai būtų vykdomi iš oro, sausumos, ar jūros. Šios atskaitomybės priemonės pabrėžia paprastą žinią: Kremlius turi nutraukti savo brutalią kampaniją prieš Ukrainą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas