Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV pietvakariuose siautė sniego audra

Sniego audra trečiadienį JAV pietvakariuose pripustė iki 30 cm sniego, skelbia „USA Today“. Iš Meksikos įlankos atklydusi šalto oro masė Kanzaso ir Nebraskos valstijoms trečiadienį buvo dosni sniego.
Pūga Niujorke
Pūga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai baiminosi, kad audra gali būti stipriausia nuo 2011 metų, kuomet žuvo dešimtys žmonių, o šimtai tūkstančių liko be elektros. 

Oklahomoje trečiadienį keliai pasidengė ne tik sniegu, bet ir ledu. Dėl susidariusių oro sąlygų kilo nemažai avarijų, vienos jų metu žuvo 18-metis vaikinas. Oklahomos pareigūnas Cody Alexanderis teigė, kad jaunuolio vairuojamas pikapas slydo, nekontroliuojamas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į vilkiką. Kitas vairuotojas nesunkiai sužeistas. 

Sniegas trečiadienį „porcijomis“ krito Oklahomoje, Kanzase, Arkanzase, Misūryje. 

Kai kuriose vakarų Kanzaso vietovėse jau vidurdienį buvo apie 15 cm sniego. Kai kur sulaukta ir šlapdribos. 

Pūga į rytus judėjo nuo Kalifornijos, tad sniego iškrito ir Kolorade, Naujajame Meksime, rytų ir šiaurės Arizonoje. Kai kuriose valstijose šiuo metu yra šiltasis metų sezonas, tad sniegas nebūdingas. 

Arizonoje, netoli Tuksono miesto trečiadienio vakarą vyko pasaulio golfo čempionatas, dėl sniego jis buvo sustabdytas. Kalifornijoje diena anksčiau sniegas kalnų greitkeliuose įkalino šimtus vairuotojų. 

„Ketvirtadienio dieną ir naktį sniego daugiausia prognozuojama Čikagoje. Tai nebus stipriausia šios žiemos audra, tačiau taip pat gana pavojinga“, – sakė meteorologas Anthony Sagliani. 

Pietvakariuose ketvirtadienį prognozuojamas lietus ir stiprus vėjas. Kai kurių vietovių gyventojai džiaugiasi, nes sausra regione užsibuvo per ilgai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas