Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ragina Europos Sąjungos nares atsargumo ir koordinavimosi diegiant 5G

JAV administracija mano, kad Europos Sąjungos narės privalo koordinuoti 5G technologijos diegimo politiką bei elgtis atsargiai, pareiškė Jungtinių Valstijų prezidento specialusis padėjėjas kibernetinio saugumo klausimais Joshua Steinmanas
5G internetas
JAV ragina Europos Sąjungos nares atsargumo ir koordinavimosi diegiant 5G / Vida Press iliustr.

„Tik panašiu požiūriu besivadovaujančios šalys galės 5G tinklus sukurti, įdiegti ir užtikrinti šio ryšio infrastruktūros saugumą bei patikimumą“, – konferencijoje Čekijos sostinėje Prahoje prabrėžė Steinmanas, kurį cituoja Vakarų žiniasklaida.

Ji pažymi, kad toks pareiškimas nuskambėjo tvyrant abejonėms dėl 5G tinklų, kuriuos siūlo Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“, saugumo.

Šioje konferencijoje taip pat pasisakęs Europos Komisijos narys, už ES saugumą atsakingas Julianas Kingas paragino Bendrijos nares tarpusavyje koordinuoti 5G įdiegimą.

„Sprendimus nacionaliniu lygmeniu būtina koordinuoti, nes jie sukels pasekmių visai Europai“, – pabrėžė J.Kingas.

Anksčiau ne kartą skambėjo įspėjimai, kad Kinijos valdžia, naudodamasi „Huawei“ technologijomis, gali imtis tarptautinio šnipinėjimo ar siekti prieigos prie ypatingai svarbių infrastruktūrų kai kuriose valstybės.

Dėl tokių įtarimų „Huawei“ jau neteko galimybių tiekti telekomunikacijų įrangą Jungtinėms Valstijoms, kurios paragino tokiam žingsniui kitas žvalgybos aljanso „Five Eyes“ nares – Jungtinę Karalystę, Kanadą, Australiją, ir Naująją Zelandiją.

Britų laikraštis „The Times“ praėjusį mėnesį rašė, kad CŽV informavo JAV sąjungininkus, jog „Huawei“ finansuoja Kinijos saugumo struktūros. Pasak CŽV, „Huawei“ sulaukia finansavimo iš Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos bei Kinijos komunistų partijos Nacionalinės saugumo komisijos.

Gruodį Čekijos nacionalinė kibernetinio ir informacijos saugumo agentūra perspėjo vengti naudoti „Huawei“ programas ir įrangą, nes jos kelia grėsmę valstybės saugumui.

Tačiau šios šalies prezidentas Milošas Zemanas, žinomas dėl savo palankumo Rusijai ir Kinijai, praeitą savaitę Pekine susitiko su vienu „Huawei“ pareigūnu ir išreiškė solidarumą su telekomunikacijų milžine.

„Kampanija prieš “Huawei„ neparemta jokiais materialiais įrodymais“, – sakoma M. Zemano atstovo Jiri Ovčačeko pranešime. Jis pridūrė, kad Čekijos prezidentas turi vilčių, jog „Huawei“ dalyvaus jo šalies skaitmeninės darbotvarkės projektuose, įskaitant 5G tinklo plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai