Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV respublikonų rinkėjai pamėgo Rusiją, V.Putiną ir „WikiLeaks“

Donaldas Trumpas jau keičia JAV rinkėjus, ypač – respublikonus. Sociologai nustatė, kad šios dešiniųjų partijos rinkėjai kaip niekada palankiai žiūri į Rusiją ir jos prezidentą Vladimirą Putiną, taip pat – kaip įtariama, rusams kištis į Amerikos prezidento rinkimus padėjusį tinklalapį „WikiLeaks“, skelbia „The Washington Post“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„The Economist“-„YouGov“ apklausa parodė, kad respublikonai, dar prieš trejus metus itin neigiamai vertinę „WikiLeaks“, dabar, po D.Trumpo pergalės, nuomonę pakeitė iš esmės.

„WikiLeaks“ palankiai vertinančių respublikonų padaugėjo. Dabar šios organizacijos veikla patenkinti 53 proc. partijos rinkėjų, o nepatenkinti – 26 proc. Prieš trejus metus skirtumas tarp neigiamai ir teigiamai „WikiLeaks“ vertinančių respublikonų buvo net 47 proc. punktai – į pirmųjų pusę.

Tuo metu demokratai šį tinklalapį anksčiau vertino palankiau, o dabar tokių partijos narių kur kas mažiau. Tai nenuostabu – „WikiLeaks“ visą vasarą ir rudenį skelbė išskirtinai Demokratų partijai ir Hillary Clinton nepalankią informaciją.

Demokratų pusėje Rusijos prezidentą neigiamai vertina net 80 proc. žmonių. Teigiamai – vos 8 proc.

Panašios slinktys – ir V.Putino klausimu. 2014 metų vasarą, po to, kai Rusija aneksavo Krymą ir įplieskė karą Rytų Ukrainoje, tiek demokratai, tiek respublikonai V.Putiną smerkė – tuo metu respublikonų vadovybė aktyviai kritikavo Rusijos agresiją Rytų Europoje.

Viską pakeitė D.Trumpo rinkimų kampanija ir jo pergalė. Respublikonų rinkėjų nuomonė apie V.Putiną šovė į teigiamą pusę net 56 proc. punktais.

Tiesa, respublikonų, V.Putiną vertinančių neigiamai, vis daugiau (51 proc. prieš 35 proc.), tačiau nuomonės baigia susilyginti. O demokratų pusėje Rusijos prezidentą neigiamai vertina net 80 proc. žmonių. Teigiamai – vos 8 proc.

Per prezidento rinkimų kampaniją demokratai nuosekliai puolė D.Trumpą dėl jo žarstomų liaupsių V.Putinui. Tačiau rinkėjų tokia taktika nepaveikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito