Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV rugsėjo 11-osios atakų metines minės rūpindamasi saugumu

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) ketvirtadienį pareiškė neužfiksavęs jokių „specifinių arba įtikinamų grėsmių“, susijusių su 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų prieš Jungtines Valstijas metinėmis.
Rugsėjo 11-osios teroro išpuolio pasekmės įamžintos iš policijos sraigtasparnio.
Rugsėjo 11-osios teroro išpuolio pasekmės įamžintos iš policijos sraigtasparnio. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FTB direktorius Jamesas Comey per vieną žvalgybos konferenciją sakė, kad jo agentūra įdėmiai stebėjo grėsmes, galinčias kilti iš džihadistų judėjimų „al Qaeda“ arba „Islamo valstybė“, bet pabrėžė, kad „nesama jokių specifinių arba įtikinamų grėsmių, susijusių su rytojumi (penktadieniu)“.

Penktadienį sukanka 14 metų po atakų, sugriovusių Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke,apgadinusių Pentagono pastatą Vašingtone ir nusinešusių beveik 3 000 žmonių gyvybių.

Tas atakas, kurios pagal aukų skaičių yra didžiausios kada nors įvykdytos Jungtinių Valstijų teritorijoje, surengė „al Qaeda“ kovotojai, užgrobę keleivinius lainerius. Ta tragedija paskatino JAV pradėti karus Afganistane ir Irake.

Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) vadovas admirolas Michaelas Rogersas sakė, kad rugsėjo 11-oji „aiškiai yra data, atsiliepianti daugybei žmonių“.

„Girdima, kaip grupuotės kalba apie šios datos reikšmingumą, – jis sakė toje pačioje konferencijoje. – Tačiau nepasakyčiau, kad tas (lygis) yra toks pats aukštas, kokį mačiau ... per pastaruosius 14 metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas