Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV spaudžia Graikiją uždaryti savo oro erdvę Rusijos lėktuvams, gabenantiems atsargas į Siriją

Jungtinės Valstijos paprašė Graikijos uždrausti Rusijos lėktuvams, gabenantiems atsargas į Siriją, kirsti jos oro erdvę, pirmadienį pranešė vienas graikų pareigūnas, didėjant Vašingtono susirūpinimui, kad Maskva didina savo karinę pagalbą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui.
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas.
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Patvirtinęs, kad toks JAV prašymas buvo gautas, Graikijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė: „Gavome (JAV) prašymą šeštadienį ir jį nagrinėjame.“

Rusija prašė Graikijos, kuri yra NATO narė, praleisti per savo oro erdvę du lėktuvus rugsėjo 1-24 dienomis, sakė graikų pareigūnas.

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą, kuris sakė, kad „mūsų partneriai graikai sakė apsvarstysiantys JAV prašymą“ uždrausti tuos skrydžius.

„Mums kol kas per anksti atsakyti“, – pridūrė jis.

Vašingtonas reiškia susirūpinimą, jog Maskva galbūt didina savo karinė pagalbą prezidento B.al Assado režimui. Šis klausimas buvo iškeltas per savaitgalį įvykusį JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pokalbį.

„Amerikiečiai tuo nepatenkinti“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Leonidą Kalašnikovą.

„Bet kuri šalis turi teisę uždaryti savo oro erdvę, bet didelis klausimas, ar Graikijai to reikia, nes mes irgi galime pasielgti lygiai taip pat jų skrydžių atžvilgiu“, – pridūrė pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento